Pavićević: Nakon izbora u NK i HN mogući i vanredni izbori

6
Vladimir Pavićević

Direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimir Pavićević u razgovoru za Dnevne novine kaže da je malo zvaničnika koji su uspjeli za kratko vrijeme da prođu od velike slave do potpunog urušavanja autoriteta.

Na pitanje da li su razlike zbog tužilačkih zakona i direktora policije tolike da može doći do pada Vlade, Pavićević kaže da je odustajanje od izmjena tužilačkih zakona i njihovog usvajanja bila greška.

“Ko god je pažljivije čitao ove tekstove, mogao je da uoči da su pisani preciznim pravničkim jezikom i da se sadržinski uklapaju u evropske standarde prava kada govorimo o regulisanju ove materije. Usvajanje ovih zakona stvorilo bi pretpostavke za snažnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a to bi trebalo da je i cilj Krivokapićeve vlade. Iniciranjem predloga da se odloži rasprava o ovim zakonodavnim projektima premijer Krivokapić je napravio potez kojim urušava sopstveni politički autoritet i dalje slabi politički autoritet Vlade čiji je predsjednik”, kaže Pavićević.

Govoreći o lokalnim izborima u Nikšiću direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije ističe njihov ogroman značaj.

“To su prvi izbori koji se u Crnoj Gori organizuju nakon parlamentarnih izbora prošle godine na kojima je razvlašćen DPS Mila Đukanovića. Koliko vidim iz dosadašnjih istraživanja, glavni favorit na izborima u Nikšiću je koalicija ‘Za budućnost Nikšića’, potom će na drugom mjestu po ostvarenim glasovima biti lista oko DPS-a. Imaćemo tendenciju daljeg rasta koalicije oko DF-a i dalje slabljenje koalicije oko DPS-a. To je i prirodni proces s obzirom na rezultate parlamentarnih izbora prošle godine”, tvrdi Pavićević.

On naglašava da je moguće da dođe, ako ne do pada, onda do rekonstrukcije Vlade Zdravka Krivokapića, nakon nikšićkih izbora, ali i vanrednih izbora.

“Moguće je i da, ukoliko nakon nikšićkih izbora ne bude rekonstrukcije imamo vanredne parlamentarne izbore nakon majskih izbora u Herceg Novom. Mislim da su premijeru Krivokapiću izbori u Nikšiću već sada ozbiljna opomena. Njegov tim ‘Ne damo Nikšić’ je u jednom momentu postao svjestan fijaska koji bi ta lista u Nikšiću doživjela u slučaju samostalnog nastupa. Građani Nikšića su ga opomenuli da neće podržavati pokušaje strančarenja i mrvljenja opozicionih političkih formacija. Neobično je da jedan političar za kratko vrijeme pređe put od najveće slave do velikog osipanja njegovog autoriteta. Upravo to je slučaj sa gospodinom Krivokapićem”, zaključuje Pavićević.

6 KOMENTARI

  1. AM BA BUS AM BASADOR VLAHOVIĆ U RIMU-OSLIKAVA U KAKVOJ DRŽAČICI CRNOJ GORI ŽIVE CRNOGORSKI NARODI-EVO 33 GOIDNE POSLIJE POKOLJA “USTAŠA NA KONAVLE I DUBROVNIK-KAD SU ONI ISTI”AM BA SUDOPERI NA DVORU MLA RADOVAOVANOVA”-“METLE I LOPATARI”-KALUZ DILPLOMATE..LELE BRACO ČARNOGORCI….OVAJ VLAHOVIĆ-CIPAN CIO DŽANDAR MAŽIBRADA NA VRATA OD “KUĆE MARKA BENCONA” 1941-1944 GODINE”?

    -KOMANDIRA STRAŽEZATORA ZVNI”CRNA GORA!?!

  2. Kakav je govnar ovaj instrumentalizovani ubačeni agent ,i tobožnji Velje Montenegrin.
    Njegova mimika i izražajna ekspresija otkrivaju lažnu priču,i nečasnu ulogu koju ovaj tobožnji analitičar ima u javnom diskursu.
    Ovo je Crna Gora,ulogu Śćepana Malog mozeš imati,ali je nečasna..Kako ti gođ bilo…i kako si se školovao u šumici blizu VMA…adio te

  3. Pa vo da vam nije bilo onog rista ne bi umjeli ni marku na pismo zalijepit,vidi vam se kako ste sposobni

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]