Pažnja i nagrade za najuspješnije barke, prijatelje i partnere Bokeljske noći

2
sa prijema u Kulturnom centru "Nikola Đurković"

Miloš Dževerdanović

audio: Miloš Dževerdanović

Mala ali odabrana ekipa kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” uz pomoć prijatelja i partnera ostvarila je zacrtano i uspješno dovela do kraja ovogodišnju feštu nad feštama Bokešku noć, kojom se završilo bogato kotorsko kulturno ljeto.

Miloš Dževerdanović, direktor Kulturnog centa je na današnjoj zvaničnoj dodjeli nagrada kreatorima najuspješnijih barki  na ovogodišnjoj Bokeškoj noći, izrazio zahvalnost svim institucijama i pojedincima bez čije podrške i prisustva ova priča ne bi bila završena.

Planovi su ostvareni, a ova noć uspješno završena uz pomoć opštinskog budžeta, Turističke organizacije Kotor i sponzora.

Manifestacija je zaokružena na oko 50.000 eura.

Ovoga puta sa nama su bila dva Ministarstva, kulture koje je prepoznalo značaj Bokeške noći kao nematerijalne kulturne baštine i Ministarstvo turizma, kazao je Dževerdanović.

On je posebno naglasio bezbjednosni i sigurnosni segment ove manifestacije koji je besprekorno odrađen, budući da je i ove godine feštu pratilo više hiljada posjetilaca.

Kulturni i estetski doživlj ovogodišnje Bokeške noći ima svoje finese o kojima se može i treba raspravljati, a organizatori će i to uzeti u obzir u saradnji sa tehničkom komisijom i žirijem koji su dali svoje sugestije i prijedloge u interesu stalnog napretka.

Uvažiće se neke primjedbe kada su u pitanju same kreacije barki kako bi se zadržao nivo  ove fešte.

Sve kritike, sugestije i  naravno pohvale su dobro došle, poručio je Dževerdanović.

Ono što je navžanije po njegovim riječima, je da se širi krug prijateljstva i partnerstva.

“Sa nama su danas ljudi koji do sada nijesu imali prilike da ostvare kontakt i saradnju sa Kulturnim centrom. Proširio se i broj učesnika i novih meštara, pa se s razlogom možemo ponositi nastavkom ove lijepe i duge kotorske tradicije“, poručio je u ime oraganizatora direktor Kulturnog centra.

Potom su podijeljene zahvalnice i nagrade meštrima za najbolje barke, ali i svima onima koji su dali svoj doprinos uspjehu Bokeljske noći.

Zahvaline su uručene predstavnicima kotorskog Komunalnog preduzeća sponzorima Adiko banci banci, direktorici Tanji Vico koja prvi put sponzoriše i Lovćen osiguranju dugogodišnjem sponzoru njegovom direktoru Jovanu Lipovcu.

Zahvalnice su takođe uručene Dušanu Vujačiću, oficiru bezbjednosti u Luci Kotor, zatim kapetanu Rajku Čavoru i njegovoj Vodenoj kočiji, Duckleay Art Centru u čije ime je primio direktor Petar Ćuković.

Bila je ovo prilika i za zahvalnost Vojsci CG, MUP-u Kotor  i pomorskoj policiji.

Posebna zahvalnica je uručena Petru Pejakoviću za 40 godina rada u organizaciji Bokeljske noći.

Specijalne nagrade za najuspješnije barke su dodijeljene Dejanu Miroševiću za barku “JUGO 45”, Nikoli Milašu za “MATADORA,” Marku  Ševaljeviću  za barku “BITI ILI NE BITI” i Marjanu Šantiću za “MODNU REVIJU”.

Nakon dodjele specijalnih nagrada uručene su i  diplome  i to za treće mjesto Nikoli Milašu za barku “KOTOR U POPLAVI”, drugu nagradu  Tonću Miroševiću za kreaciju “ZLATNA KOČIJA” i prvo mjesto Zvjezdanu Šantiću za barku “APOKALIPSA”.

Dodijeljena je prvi put ove godine i nagrada za najljepši vučni brod Goranu parteliju, a primio je njegov sin Luka.

Na kraju je organizovan prigodan koktel.

sa prijema

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].