Pećanin: Sadiković nastupio kao agent-provokator

3
Senad Pećanin (foto: RSE)
Medijski koncern Vijesti već godinama djeluje kao medijski „Sedmi bataljon“, koji je obavljao i obavlja najprljavije medijsko-političke poslove u crkvenoj velikosrpskoj okupaciji Crne Gore. To oslikava upravo incident u kojem je vidljivo da je Sadiković ključni izazivač, ističe advokat i sarajevski publicista Senad Pećanin u izjavi za Gradski radio.

Objavljeni snimci navodnog napada na novinara Vijesti Seada Sadikovića potvrđuju da je riječ o još jednoj bezočnoj manipulaciji.

„Vidljivo je da je Sadiković ključni izazivač incidenta, i to upravo na način na koji medijski koncern Vijesti već godinama djeluje kao medijski „Sedmi bataljon“ koji je obavljao i obavlja najprljavije medijsko-političke poslove u crkvenoj velikosrpskoj okupaciji Crne Gore. Sadiković je u skladu sa svojom dugogodišnjom praksom nastupio kao agent-provokator. Kao što se vidi na snimcima, Sadiković je trčao za automobilom, koji se udaljavao, i uspio da otme crnogorsku zastavu“, kazao je Pećanin.

Pećanin ističe da bi na dvije činjenice valjalo obratiti pažnju. Prva je potpuna akciona simbioza crnogorske policije i koncerna Vijesti.

„Dakle, policija hapsi građane, koje je drskim otimanjem crnogorske zastave Sadiković ponizio. Uprkos dostupnim video snimcima incidenta, koje je napravio upravo Sadiković, Uprava policije ne nudi nikakva saopštenja. Istovremeno, Vijesti još jednom demonstriraju dobro uvježbani mehanizam manipilisanja i skrivanja činjenica, na koje su se ponovo upecali svi – od Predsjednika Crne Gore, do medija i tzv nevladinog sektora“, kaze Pećanin.

Sa druge strane, Pećanin upozorava na, kako je kazao, šokantnu činjenicu da su gotovo svi akteri koji su „progutali“ ovu vijest o navodnom napadu na Sadikovića bili potpuno nijemi na mnogo ozbiljnije napade i prijetnje. Po Pećaninovim riječima žrtve tih napada bile su novinarke Tamara Nikčević, Tanja Šuković i Snežana Rakonjac, kao i novinari Andrej Nikolejidis i Šeki Radončić, poslanice opozicija Aleksandra Vuković i Kenana Strujić ili intelektualci poput Adnana Čirgića i Milorada Popovića.

„Nevjerovatno je da se povodom ovim prijetećh nacionalističkih nasrtaja nisu nikako, ili su to učinili veoma tiho, predstavnici zapadnih ambasada i međunarodnih organizacija u Crnoj Gori“, ističe Pećanin.

Pećanina to i ne čudi jer je, kako on kaže, upoznat sa donacijama koje imaju za cilj da ponište sve što je crnogorsko.

No to i ne bi trebalo da čudi, s obzirom da su upravo medijski tajkuni iz koncerna Vijesti i veliki dio nevladinih organizacija u Crnoj Gori već godinama plaćenici ruskih i velikosrpskih interesa u zemlji, uz Srpsku pravoslavnu crkvu, ključni stvaraoci javnog i medijskog ambijenta i akteri okupacije Crne Gore, koja ima za cilj potiranje crnogorske državne samobitnosti i posebnosti crnogorskog etničkog nacionalnog identiteta, zaključio je Pećanin.

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].