Pejović najavio gašenje KAP-a i otkaze za 500 radnika

5

Direktor firme Uniprom, u čijem vlasništvu je Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP) Veselin Pejović najavio je danas gašenje KAP-a, i da će bez posla ostati radnika. Pejović je rekao da će fazno gašenje početi 15. decembra.

Ovo je prvi put, rekao je, da se problemi i teškoće dijele sa javnošću.

“Dobru volju da prevaziđemo haos predstavnici EPCG pokazali su juče kada su ponudili višu cijenu 127 eura po megavat satu. Sve vrijeme manipulišu informacijama, da ukoliko zadrže normalnu cijenu biti u minusu 80-100 miliona eura. Mi protiv građana nećemo nikada raditi. S obzirom na to da će gašenje KAP-a imati 100 miliona viška, vjerujem da će ovaj profit podijeliti sa građanima tako što će od januara smanjiti cijenu struje za 50 odsto. Građanima ponavljam, nikada nijesmo niti ćemo sticati profit preko vaših leđa”, kazao je Pejović.

Kompanija Uniprom, koja je vlasnik KAP-a, najavila je ranije da će obustaviti proizvodnju zbog visokih cijena struje i otpustiti 500 radnika.

Prema ugovoru sa Elektroprivredom (EPCG) oni su do sada plaćali 45 eura po megavat satu (MWh), a sada im nude da ta cijena bude oko 120 eura zbog rasta cijena električne enargije na evropskim berzama.

Sa druge strane, iz EPCG kažu da bi dalja primjena postojećih cijena koje važe za Uniprom dovela EPCG u gubitak od preko 60 miliona eura u 2022. godini, što bi se, kako kažu, odrazilo na teret građana Crne Gore i visinu cijene struje koju plaćaju.

“EPCG stalno manipuliše. Kažu da će ako struju bude isporučivala KAP-u biti u minutu 80-100 miliona. Poručujem im sad – nema više KAP-a. Ostvariće 100 miliona gubitka. Da ja stičem na teret građana profit, ne. Ja se odričem svega. Neću da dozvolim da građanin kaže – mi smo trpjeli zbog tebe. Kod mene je prioritet građanin”, ponovio je Pejović.

Ni jedna Vlada, ističe on, nije ni jedan jedini euro pomogla Uniprom kompaniju.

Ističe da megavat kod Elektroprivrede košta plafon 28 eura, mi smo je plaćali najskuplje u svijetu – 45 eura.

“Sve smo uredno plaćali što se tiče EPCG”, dodao je.

Rekao je da će se sva prava radnika ispoštovati.

A.Šofranac

5 KOMENTARI

 1. !!? O Kastio-Parilo+Basso-podsamareni+Pero_(NA)GU(rd)..(Z)IĆ-ZVANI ŠU(r)..(P)A(K)nj-ĐE STE!!?….KAKO TO DA STE-“PRESKOČILI”(?) ODGOVORE../(ni slova od va ser bo crnogorsskih nečetnika!!?koji meni zamierate-blejteda am 9Osetih-odstupio-dezertirao! Priznajem sa poonosom!! Išao sam putevima predaka 1941 i VUČIM DOLOM 1876-1878)/-KOMENTARE-PISANJE DUBRAVKE JOVANOVIĆ-KOJA SE JAVILA SA STRADUNA-DANA O6.XII.2O21.goine -NA SVETOGA NKOLU-NA 3Osetu godišnjicu(1991) bombardovanja Dubrovnika-OD BANDE VAS “crnogorskije danas(onda-ser bpskih)NEOČETNIKA”-POD KOMANDOM “KVARTETA 4M”omira MILOŠEVIĆA i Mila MAROVIĆA”-KAD STE UBLI NA STRADUNU I GRUŽU 119 NEVINH GRAĐANA DUBROVNIKA-POČINIVŠI RATNI ZLOČIN ZA KOJI JOŠ “KVARTET 4M” I NJEGOVA NADKOMANDA-NIJE JOŠ ODGVARA(LA)O!!? ..
  NE BRINITE “HAŠKI SUD ANTE PORTAS”!!!

  I ZA KRAJ-ZAR NIJE MALO ČUDNO-DA DO DANAS NI SLOVA NE NAPISASTE-KAKO I ZAŠTO STE UBILI ADMIRALA CRNOGORSKOGA- KRSTA ĐUROVIĆA 4/5.X.1991.U PRIZEMLJENOM HELIKOPTERU-U ĆILIPIMA!!?

 2. Jordane ko ti je kriv što uteče kà bidza 90ih,
  sad išćućan ođen prdekaš!
  Promašijo si profesiju i fulao život,
  ljuljaj se tamonane u tim poprugama!
  Raširi široke gaće na tiramol.

 3. Bila neka Pima – Vladanova a u njoj gospoda se uhljebila..Oprosti ali ne zaboravi.. Sa koje bande ste bili

 4. Zato stavi Jole konop oko pasa habita
  , pa u popove!
  A užance oko vrata da ne kršiš zakone !
  Bit će od tebe pop Dukljanin lažni Zahumski!
  Nema te u Zvjerinjak da zaviriš svirašu.

 5. !!? PITA BI SVE CRNOGORSKE PORTALE I OSTALU -PREŽIVLJELU CRNOGORSKU ŠTAMPU!!?

  ĐE SU I ČIME SE BAVE -BIVŠI”SAVJETNICI I MINISTRI-“KOALICIONE VLADE MILA I NOVAKA Planinoga”-KOJI SU PRIVATIZOVALI “KAP po KAP”-U DŽEPOVE DANAŠNJEG VLASNIKA “KAP-LJICE”-U MORU OTIMAČINE-NAAODNIJE DOBARA- “TRULOG SOCIJALIZMA”-RAHMETI SR CRNE GORE!!?

  ZATO KAŽEM JA SEBI:”IDI KOD DDKTORA DOK SI ZDRAV”!!? A KAD OBOLIŠ-POTRAŽI I JAVI SE POPU-DA UTVRDITE CIJENU “HOSPITALIZACIJE”???

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]