Performans ispred Skupštine Crne Gore: Muzičari traže pravo na rad

1

U parku preko puta zgrade Skupšine Crne Gore danas u Podgorici, održan je performans Udruženja estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore.

Kako su rekli, za takvu akciju odlučili su se umjesto protesta, jer im je onemogućen rad već 11 mjeseci.

“Tražimo mogućnost da nastupamo par sati tokom dana, da emiteri forsiraju domaće autore i da nas primi Ministar finansija i socijalnog staranja”, poručili su muzičari.

Oni su organizovali svirku na otvorenom kako bi skrenuli pažnju na tešku situaciju u kojoj se nalaze.

Skup je prijavljen, a u skladu sa važećim mjerama bilo je dozvoljeno prisustvo najviše 25 osoba.

“Sviramo i pjevamo, poštujući epidemiološke mjere. Za našu profesiju se još nijesu našle mogućnosti i rješenja opstanka tokom epidemije”, izjavili su muzičari.

“Imamo porodice, imamo troškove, a nemamo prihode. Većina nas nije dio nekih institucija i oslonjeni smo sami na sebe. Tražimo realnu mogućnost da nam se obezbjedi minimum rada i da se nađu načini da mi kao dio kulture društva, preživimo”, kažu muzičari.

CdM

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]