Pet prioritetnih grupa za vakcinaciju

0

Ministarstvo zdravlja objavilo je informaciju o planu vakcinacije najugroženijih grupa, ali i o obuhvatu osoba koje će dobiti vakcinu kroz pet grupa.

Štićenici domova za stare i institucija za smještaj lica s težim poremećajima razvoja, osoblje koje radi u navedenim institucijama, a koje se brinu o štićenicima su u prvoj grupi.

U drugoj grupi su zdravstveni radnici/saradnici i ostalo osoblje u zdravstvenim ustanovama koji rade sa SARS-CoV-2 inficiranim licima i njihovim kontaktima, koji za to izraze volju, prvi će primiti vakcinu protiv koronavirusa. Tu su i sve osobe starije od 80 godina.

Treća grupa obuhvata sve osobe od 75 do 79 godina, a četvrta od 70 do 74 godine.

Osobe od 65 do 69 godina čine petu grupu.

To je predviđeno Nacionalnom strategijom za imunizaciju protiv SARS–CoV-2, a vakcinacija će biti dobrovoljna, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Prvi kontingent s 2.000 doza Sputnjik V vakcine stigao je u Crnu Goru iz Srbije, nakon toga stiglo je još 5.000 doza iz Rusije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]