Peta međunarodna triatlon trka Ocean Lava Montenegro u Kotoru

1

Peta međunarodna triatlon trka Ocean Lava Montenegro, u okviru Ocean Lava serije takmičenja koja se održavaju u 15 zemalja svijeta, održaće se u Kotoru, u nedjelju, 26. septembra 2021. sa početkom od 7 sati. Organizator trke je Triatlon klub Multisport akademija Mayer.

Ova triatlon trka u dugoj distanci „half Ironman“ obuhvata 1,9 km plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja. Od ove godine učesnicima smo omogućili i takmičenje na ‘’olimpijskoj distanci’’, uz 1,5km plivanja, 50km biciklizma i 10km trčanja.

Trka prošle godine nije održana zbog pandemije izazvane koronavirusom, a iz istih razloga ove godine će biti oko 300 takmičara iz 45 zemalja svijeta umjesto 600 učesnika koji su se prijavili za ovaj sportski događaj. Skoro isti broj, zbog kovid protokola i trenutne situacije sa virusom, iskoristio je mogućnost da nastupi na Ocean Lava Montenegro sledeće godine.
Osim učesnika iz Crne Gore i zemalja regiona (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Makedonija) tu su i takmičari iz Brazila, Portugala, Francuske, Njemačke, Austrije, Švajcarske, Švedske, Rusije, Velike Britanije, Ukrajine, Grčke što predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaliva i Crne Gore kao turističke i sportske destinacije.

S obzirom da će se sve discipline održati na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla na dionici Kotor – Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale u Kotoru organizator očekuje i veliki broj medija koji će na svoj način dati doprinos ovom sportskom događaju.

Na sajtu manifestacije www.oceanlava.me, kao i na facebook stranici www.facebook.com/oceanlava.me/ biće predstavljeni rezultati, zatim veliki broj fotografija i video zapisa koje mediji mogu iskoristiti za što bolje informisanje  gledalaca, čitalaca i slušalaca.

Na facebook stranici možete saznati i podatke vezane i za livestream koji bi trebalo da krene u nedjelju od 7 sati.

Očekuje se i učešće više volontera ali i građana koji će biti podrška takmičarima i organizatorima,  kojima se organizator neizmjerno zahvaljuje, kao i svim sponzorima, ugostiteljima, prijateljima koji su na različite načine dali doprinos kvalitetu događaja.

 

1 KOMENTAR

  1. Nemate pravo zatvoriti jednu jedinu ulicu koju na žalost ima Kotor.
    Podržavam ovaj sportski događaj ali uz bolju i pametniju organizaciju a ne patalizu života i saobraćaja u gradu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.