Petar Ivanović: Konjeviću trebalo 28 dana da odgovori na zahtjev Ministarstva poljoprivrede!

7
"U žiži" sa Slavkom Mandićem

Ministarstvo finansija čak 28 dana nije odgovaralo na zahtjev Ministarstva poljoprivrede da resor, na čijem je čelu Raško Konjević obezbijedi novac iz budžeta za nabavku vakcina protiv bolesti kvrgave kože goveda, kazao je bivši ministar poljoprivrede, a sada potpredjednik Vlade Petar Ivanović u emisiji “U žiži” koja će biti emitovana večeras u 21 sat na TV Pink M.

– Meni nije jasno zbog čega. Jedno je kada dobijete takvo mišljenje poslije nekoliko dana i to je pravo ministarstva i resornog ministra da odgovori kako smatra, ali drugo je kada to mišljenje dobijete nakon 28 dana. Usudio bih se da kažem da je to odraz neodgovornosti i nerada – kazao je Ivanović.

Ministar Konjević tvrdi da je rađeno sve po zakonu i da bi trebalo utvrditi odgovornost bilo čija ona bila.

-Ministarstvo poljoprivrede je je imalo 29 hiljada eura na svojim pozicijama. Ono u prvoj informaciji, zašto to nije pitanje za ministarstvo finansija, nije tražilo hitnu kupovinu vakcina radi preventivne vakcinacije – kazao je Konjević.

No zbog loše komunikacije, smatra Ivanovic, načinjena je veća šteta od te bolesti nego da se pravovremeno odreagovalo i obezbijedila sredstva u iznosu od 330 hiljada eura.

Da je tražena rezervacija tih sredstava postoje zvanična dokumenta i dopisi, potvrdila je i Direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković.

-Bolest je u rekordnom roku stavljena pod kontrolu. Hrana u našoj zemlji je bezbjedna a ta tema je u predhodnom periodu bila predmet brojnih medijskih spekulacija – kazala je Daković.

Daković je ponovila je da se bolest kvrgave kože ne prenosi na ljude te da su sve sprovedene mjere imale za cilj da se ta bolest suzbije u prenošenju sa jedne na drugu životinju u čemu se i uspjelo.

7 KOMENTARI

  1. Opet ovaj rasko nesto laze. Kriv za sirenje bolesti pa sad prebacuje loptu… E moj Rasko nije narod glup… Da si dao te pare spasili bi se!

  2. …u ataru “Vlade spašavanja sopstvenih interesa”-tzv.Vlada uzajamnog nepovjerenja…ovo nema smisla-jer odista je istina da bolest “Kvrgave kože govedi”-neće na ljude! Ali oće bolest kvrgavih obraza(čapri)-na goveda-ugrožena(upravo) od vladinih poljoprivredno finasijskih činbenika,,tzv. magistara-doktora-profesora(nekadašnji Sijamski blizanci-kolacije “oni znaju kako im je-a neznaju ko je od njih prenio bolest “kvrgave čapre”-na populaciju govedi-u našoj domovini?)..instaliranih za “dobro naroda”(?) na uzornom TV PINK-“M”..pred glasovanje širokih narodnih masa..u preponoćno listopadno glasovanje-2016 godine…?! E bo? Iskreno hvala TV PINK-“M”..za plasiranje emisije-činbenika u “serijalu”:”U ŽIŽI…”-izgoreše obrazi…našim spasiteljima”-pod uslovom da se više ne dofaćaju vlasti u našoj domovini-u narednih stotinu(100)-GDINA…!!!!

    • Koja primitivna ostrascenost ,,da crknu dusmani” tj neki tamo sto misle razlicito ili su mizerije pa im je nesto krivo. Ali takve treba sazaljevati za skucenost isto kao i tebe samo drugim povodom!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].