Petra Radulović zasijala u operi Paizijelove Služavke Gospodarice

0
Petra Radulović

Naša Petra Radulović, zanosna Serpina u operi Paizijelove Služavke Gospodarice zasijala je punim sjajem na turneji u četiri grada Srbije, Pančevu, Somboru, Šabcu i Beogradu.

Radi se o projektu kojim će se završiti prvi ciklus [email protected] podržan od strane Kreativne Evrope Evropske Unije.

Prepoznati su mladi umjetnici Crne Gore, Srbije i Bugarske i pružena im je šansa da nastupaju sa izvedbom Peizijelove opere, a oni su je u potpunosti opravdali.

Petra Radulović je po ko zna koji put pokazala raskošni talenat i umijeće, dokazujući opravdanost učešća u programu koji afirmiše znanje i umijeće, umjetničku formu jasnog izraza i talenat.

Operu režira mladi ali već iskusni reditelj iz Beograda Vladan Đurković, dok je mentor na projektu dirigent Predrag Gosta. Gudački kvartet Operosa Strings predvodi Bugarin Milen Apostolov uz pratnju pijanistkinje Bojane Radivojević, dok je za scenografiju zadužena Magdalena Vlajić, a za kostime Lina Leković.

Pored Petre, u ulozi Uberta će se oprobati Igor Andrić i Božidar Boškilov, a uloga Vesponea pripala je glumcima Nikoli Ranđeloviću i Vladimiru Tešoviću.

[email protected] projekat počeo je ove godine turnejom u Bugarskoj i Crnoj Gori i govori o podsticanju i promociji mladih umjetnika i njihovog razvoja, kreativnosti, mobilnosti i razmjeni kultura.

sjajna Petra na sceni

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]