Petričević: Turistima treba postsezonu učiniti zanimljivom

1
Marko Petričević

Marko Petričević

Marko Petričević

Ključ za produžetak sezone, odnosno uspješnu postsezonu, po riječima Marka Petričevića, direktora Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom Crne Gore je da gostima ponudimo i privučemo ih lokalnim, autentičnim feštama i događanjima kojima pogoduje lijepo vrijeme.

“Važno je da se samo nadogradimo na vremenske i klimatske pogodnosti, da naše plaže duže rade, a ne da se zatvaraju 1. septembra. U tom smislu Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom treba da bude aktivno i da plaže i kupališta budu otvorena sa pratećom ponudom i tokom čitavog oktobra. Svjedoci smo da se gosti i domaći još kupaju, temperatura mora je povoljna”, navodi Petričević.

“Takođe je ovih dana u postsezoni važno da su šetališta uredna i da komunalna infrastruktura funkcioniše istim intenzitetom kao i ljeti, da restorani i dalje imaju dobru ponudu. Sve to može da utiče na produžetak sezone. Oktobar je mjesec kada ima puno izletničkih turista, to su grupe iz Dubrovnika i turističke grupe iz Albanije”, podsjeća Petričević za Skala radio.

U Kotoru su kruzeri još uvijek aktivni i dolaziće do kraja novembra.

Turističke izletničke grupe nijesu samo prisutne ovih dana na primorju, već obilaze i sjever i centralni dio Crne Gore, navodi on.

“U Virpazaru sam juče vidio dosta turističkih autobusa, u Baru se veći broj turista i dalje kupa, i zato im treba omogućiti sve uslove da ostanu što duže i da im boravak u danima bez gužve i visokih temperartura rano jesenje atmosfere prija“, kazao je Petričević.

1 KOMENTAR

  1. Svaka čast Gospod. Petrčeviću na vrijednom radu, ali mi kao obični građani, odjednom doznajemo za neke institucije , koje se izgleda kreiraju po potrebi, odjenom tako iz teksta doznajemo za
    “direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom Crne Gore”,
    Iz naslova institucije se nemože znati šta oni to rade kad upravljaju sa destinacijom

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]