Picula: Prošlogodišnja dešavanja u Crnoj Gori obilježile političke blokade i stagnacija na evropskom putu

0

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula u Evropskom parlamentu predstavio je izvještaj tog tijela o napretku Crne Gore. On je kazao da je Crna Gora predvodnik politike proširenja u praksi i da se to ne smije zanemariti.

Picula jenaglasio da su prošlogodišnja dešavanja u Crnoj Gori obilježile političke blokade i stagnacija na evropskom putu.

“Deset godina pregovaranja, ali nijedno poglavlje nije zatvoreno pet godina”, rekao je Picula.

Prema njegovim riječima Crna Gora je najdalje odmakla na EU putu i otvorila sva poglavlja, kao i da 80 odsto građana podržava ulazak u EU.

On je naglasio da je za ispunjavanje mjerila poglavlja 23 i 24 potreban pregovarački tim, jer u prethodnom periodu pregovaračka struktura nije bila funkcionalna.

Ponovio je stavke iz izvještaja u kojima se navodi da nije bilo napretka u pravosuđu, kao i da je napredak u borbi protiv organizovanog kriminala bio ograničen.

Picula je podsjetio i na direktan uticaj Srpske pravoslavne crkve na događanja u državi.

“Najodgovornijima za proces želim puno uspjeha kako bismo Crnogorke i Crnogorke ubrzo mogli poizdraviti kao članove Evropske unije”, kazao je Picula.

Rtcg

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]