Pinokio, zašto ti je toliki nos?

5
Pinokio

Zamolili su nas naši slušaoci da na portal postavimo Pinokija i da malo dopunimo tekst koji su nam poslali 18. aprila 2017. godine.

To ovim putem i radimo.

Pinokio je izmišljeni lik i glavni lik dečjeg romana Karla Kolodija Pinokiove avanture (1883).

Majstor Đepeto ga je isklesao iz drveta, on je stvoren kao drvena lutka, ali cio život je sanjao da postane pravi dječak.

On je lik koji je sklon laganju i prepravljanju priča iz raznih razloga.

Priča se pojavila u brojnim adaptacijama….

Pinokio je poznat po svom malom nosu koji poraste svaki put kada slaže ili kada je pod stresom.

Odjeća mu je napravljena od cvetnog papira, cipele su mu napravljene od drveta, a kapa od hljeba.

Pinokio je u originalnoj priči prikazan kao mrsko derište i sebična osoba.

5 KOMENTARI

  1. E Jordane promašio si…mada isi si Đepeto,mada ti si više travesan,od njega…greota ti je famelje te svudije stižeš da bljuješ..po raznijem portalima…izbušene zadnjice u AB revoluciji,sadeke oćeš da biješ sudije..organe reda…osokolio si se a ha mišljah da ćeš ostat gore na selo,veselo…Pušti ovega Pinokia te mu je mentor,ovi škicani advokato te mu je sa bivšom nevjestom sadeke.On je posebni slučaj za slučajeve pout tebe…adio te

    • …da imaš što nemaš-BI SE BAR POSTIDIO-POSTIĐELI OD VAŠIJE BUŠENIJE BLIZNICA OLITI GU… i ti i mnogi od vas stotine hiljada obadalih magaraca i goveda u vašoj ABlejanju kontrarevoluciji-1989 godine-kada pod samarima kaSapina i grobara sa Dedinja od planina pa do mora od Ulcinja do Novoga krenuli u krvavi boj od Vardara pa do Triglava-i iz vas ste ostavili na stotine hiljada nevinih ljudi u krvi pepelu ljuckoj i ostake protjerali u bijeli svjet…Ali ništa od ništa od tebe i sličnije-pa se baviš I ČINIŠ “višijem latinom od pape”-pa udri “bokeškijem” nečesovOm jezičinom tvojom familijarnom-te prvo udaraš na vaše ABlejanje -miješajući ga u tvoj obiteljski esnaf-prajd! Posprdno-neljucki-nadahnuto zbora nema maci mali3-primjereno obadalim magarcima i govedima-kakve čovjek može naći na ovim prostorima! E maci mali3 zaludnja vam rabota-uteraše vas u nove i pod nove samare-da vas prpitome za Evropu-da im krasite zoo vrtove-likovima popu tebe i tvoje družine! Pogledaj na što liči Kotor-nekadašnja opština među prvih pet u SFRJ po stepnu razvoja i dohotku-uništiste je one krvave noći na staru srpsku godinu-1989 onim vašim “privijencem” blejajući- predvođeni “ČETVOROČLANOM BANDOM Maricom i Ivicom”…! Pogledajte u vaša ZRCALA te vaše obraze sačinjenje i ukrućene ka krmeće gu… bez stida i srama-i onda krenite od Jugooceanije-Fjorda pa redom od Veriga Turskoga rta -lipaca-Risna-Perasta–Jugoslovenske privredne zone u Grblju-i tako do Platamuna-i do Grabovca i nazad na Vrige na rt Gospu od anđela-to su vaši usjesi ispraznih glava-punih džepova-što ti veliš-prošupljenih-izubušenih samo vaših gu..pod “barjake-esnafom porodičnih-raznoraznih boja-pitura”! E maci mali3-Pinokio je za tebe-vas car nad carevima…ćao ma-skote prajd-jevropevcu zdaj…Nećete-neće vas spasiti e se vucarate od bliznice do bliznice-nuškajući “nosićima gospar pinokia”..dražesni maci mali3…sa željom da i daje čitaš list “DAN-NOĆ” ? U kojemu istine-koliko čojstva i lujckosti u tebi i tebi sličnima od kućnoga praga od Veriga do Veriga i dalje..maci mali3!

  2. …veliki ,veliki..isti likom i djelom na oca maci mali3..prećizi-a uši i jezik osobito..ka mu tajo maci mali3….aidio vi,adio..popravi sanitrije vrsni oče pinokija maci mali3… prećizi!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]