“Pjaca od filozofa” ljubav promišlja

0

“Pjaca od filozofa”, još jedan segment KotorArt-a, počinje u ponedjeljak 27. jula projekcijom holivudskog klasika “Afera za pamćenje” u kotorskom kinu “Boka”.

U utorak 28. jula će se filozofska misao čuti u sali kina “Boka” u starom gradu na predavanju Mihaela Riklina, jednog od najpoznatijih savremenih ruskih filozofa u 19 sati.

Na istom mjestu u 21 sat je belgijski filozof Laurento de Sutera.

U srijedu 29. jula na temu ljubavi govoriće Srećko Horvat, dugogodišnji urednik “Pjace od filozofa”, te poznata izraelska sociološkinja Eva Ilouz.

Tema ljubavi ove godine dominira u filozofskim raspravama ljubav.

Na pitanje zašto baš ljubav kao tema, urednik Horvat odgovara: “Zašto ne? I ljubav je politika, a nema boljeg trenutka nego usred ljeta promišljati i prakticirati ljubav”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].