PKS: Pozvali suvereniste i patriote 6. januara na Cetinje

1

Patriotsko komitski savez, pozvao je svoje članstvo i simpatizere, sve ostale suvereniste i patriote, da svojim prisustvom na Cetinju, na Badnji dan 6. januara, pošalju poruku svijetu, da postoje vjernici i poštovaoci Crnogorske pravoslavne crkve, koji svoja prava na slobodu vjeroispovijesti već 28 godina ostvaruju pod vedrim nebom, na trgovima širom matične države.

Kako ističu u saopštenju, taj isti svijet mora da zna da u srcu Crne Gore, suverene i nezavisne države, žive njeni građani, obespravljeni po religijskom osnovu, jer ne mogu pristupiti svojim vjerskim objektima, kojima od 1920. godine upravlja crkva susjedne države.

“Taj isti svijet mora da zna da će izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti, dio teritorije suverene države Crne Gore, članice NATO saveza, pripasti drugoj državi i da taj nasrtaj na suverenitet i slobodu, Crna Gora neće čekati skrštenih ruka. Niti može, jer bi takvo ponašanje bilo izdaja Crne Gore. Evropa i svijet moraju biti svjesni da prećutnom podrškom nelegalnih i nelegitimnih poteza nove vlasti, posebno uskraćivanju prava na slobodu vjeroispovijesti pravoslavnih Crnogoraca, doprinose sve dubljoj provaliji između pravoslavnih vjernika u Crnoj Gori, sve većem antagonizmu i netrpeljivosti”, navodi se u saopštenju.

Marginalizovanjem Crnogoraca kao samosvojne nacije, kako dodaju, samo se postiže kontraefekat.

“Vrijeme će brzo pokazati da ćemo, kao jedini izlaz iz ove situacije, uraditi ono što smo uvijek činili kroz istoriju: ujediniti se i zajedno izboriti za suverenu i građansku državu – ili nas neće biti. Poštovaoci komita, patriote, suverenisti i građani, naše mjesto je 6. januara na Cetinju, uz našu Crnogorsku pravoslavnu crkvu, obespravljenu i progonjenu, vrijeđanu i ponižavanu, ukinutu, pa vaskrslu, ali dostojanstvenu i stamenu u svakom istorijskom trenutku Crne Gore. A mi, današnji, živimo tu istoriju i moramo je biti dostojni. Zato 6. januara, u 15 sati, mjesto nam je u srcu naše države, našem simbolu trajanja, čojstva i prkosa – prijestonom Cetinju! Za pravo, čast i slobodu! Da je vječna Crna Gora!”, poručuju u Savezu.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]