PKSCG: Nova vlast pokazuje sve više svoje pravo lice

0

Iz Patriotsko komitskog saveza konstatuju da su prosvjetni radnici u Crnoj Gori, nakon jučerašnjeg nekontrolisanog nastupa, naizgled mirnog i nasmijanog premijera Zdravka Krivokapića, doživjeli novi pad ugleda i položaja kojeg su nekada imali i nepovratno izgubili, saopšteno je iz Komitskog pokreta.

“Zluradi će reći da su dobili što su tražili, obzirom na pomamu potpisa, kojima su davali podršku litijama, izvođenju đece na ulice, pozdravljanjem javnosti sa tri skupljena prsta, koji su neodoljivo podsjećali na neka davna vremena, na poruke koje su slali, a koje su izazivale prezir i gnušanje ostalih zato što su dozvolili da politika uđe u školske klupe”, poručili su iz pokreta.

Osvrnuli su se na izjave profesora u periodu litija, te konstatovali da neki od njih nijesu se pridžavali načela svog poziva u potpunosti.

“Naslušali smo se tada patetičnih poziva profesora iz Podgorice, Bara, Nikšića, Berana, Pljevalja, koji su kukali nad teškom sudbinom i progonom srpske crkve. Govorili su kako je na njihovim rukama svaki prst isti i da ih svaki jednako boli kada ga povrijedimo”, te da ako riječ prosvjeta u osnovi ima značenje prosvijetliti, a obrazovanje ima u osnovi riječ obraz (odraz), a kako bismo bili gospoda treba u sebi da nosimo gospoda”, dodaju Komite.

Potom su ih podsjetili na najavljeni scenario od strane premijera Krivokapića, ukoliko pokušaju da se stupe u štrajk, te da im prekovremeni rad im neće biti naplaćen.

“Pa nosite vi u sebi što god hoćete, ali vam je vaš apostol juče poručio da vas neće platiti za prekovremeni rad, da ne smijete štrajkovati jer će vam smanjiti plate za 30odsto, da će smijeniti sve koji su kadrovi DPS-a, jer će morati da stavi sve koji su kadrovi SNP-a! Pa jeste li se za to borili? Kada su prosvjetari ušli u politiku i uveli je u učionice, počeo je da se ruši cijeli jedan sistem uvjerenja da je škola mjesto đe se đeca uče životu. Uz časne izuzetke, kojih ima u svakoj sredini, ogroman broj nastavnog kadra na svim nivoima, pokazao je da nije dorastao tom velikom i svetom zadatku”, ističu iz Pokreta.

Iz Pokreta su svjesni činjenice, da nova vlast, nervozna, pokazuje sve više svoje pravo lice.

“Kad to povežete sa nečuvenim izjavama Branke Bošnjak o tome da se u Nikšiću ne smije dozvoliti da dps-ovci podignu opet glavu, preko premijerove prijetnje nemojte da se desi štrajk, do Abazovićeve izjave kako RTCG često podstiče nacionalnu i vjersku mržnju, uz opštu ćutnju tzv. nevladinih, onda se, s pravom, pitamo u koji mrkli mrak ova Crna Gora ulazi”, zaključuju iz Komitskog pokreta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].