Plitko postavljene instalacije usporavaju radove na Gurdiću

12
Gurdić

Milana Andrić

Nakon prve faze radova na uređenju platoa na Gurdiću tj. uklanjanja završnog sloja asfalta i betona, utvrđeno je da su na pojedinim mjestima neke od instalacija postavljene isuviše plitko, što je onemogućilo nastavak radova prema predviđenoj dinamici.

U toku je nalaženje rješenja za što brže i efikasnije prevazilaženje nastalog problema, a sve u dogovoru sa nadležnim službama, saopštila je za Skala radio Milana Andrić, arhitektica u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Na ovaj problem se nije računalo, jer instrumenti sa kojima se raspolagalo nijesu pokazali pomenuto stanje na terenu.

Tek kada je uklonjen završni sloj, na pojednim mjestima su se pojavili kablovi i ostala instalacija.

Problem će se prevazići, po riječima Andrićeve, tako što će projektant malo podići završne kote.

Do tada će biti nastavljena obustava pješačkog saobraćaja i ulaz u Stari grad preko južnih gradskih vrata na Gurdiću.

Prilaz i ulaz u poslovnu zgradu PIO i Centra za socijalnu i zdravstvenu zaštitu – “Socijalnog“, kao i stambeni dio objekta na prvom spratu će i dalje biti obezbjeđen.

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora ovaj posao izvodi radove na uređenju platoa preko ovlašćenog izvođača “Montal DSD” iz Podgorice.

12 KOMENTARI

 1. G-đa Andrić pokriva vrlo važno mjesto (savjetnik za zaštićeno Područje u Direkciji ). Ovo radno mjesto joj nažalost omogućava da nagrdi sve čega se uhvati. Pogledajte samo što je dozvolila da se učini sa šetnicom prema Gospi od Zdravlja. Nepovratna šteta i sramota. Šteta jer se radi o kuturnom dobru koje je po dva osnova upisano na UNESCO-vu listu, kao Područje i kao Venecijansko utvrđenje, a sramota jer je rađeno bez projekta i konzervatorskog nadzora, a Uprava ĆUTI!
  Da rezimiram, svaka intervencija koju je izvela Direkcija na kulturnim dobrima na Području Kotora, tokom tekuće 2018. godine izvedena je bez adekvatne dokumentacije, bez upliva struke, pod formom ODRŽAVANJA, a ustvari uticala je na gubitak dijela univerzalnih vrijednosti samog kulturnog dobra.

 2. “Plitko postavljene instalacije usporavaju radove na Gurdiću”

  “Plitko oranje – upropaštena ljetina.”
  E, sada je za izvođača nastupila poželjna stavka. Prave se Aneksi ugovora zbog nepredviđenih okolnosti. Tu se već zalazi u zonu – “Uzmi, Šemso, koliko ti drago.” Bujrum!

 3. Oni barem rabotaju na Gurdić na Gurdić a ovi prije, doktor sa svitom recite pravo sto je ucinio za Kotor?

 4. E moja Snežana baš je važno je li se zove k…. ili palac ne mogu nam pomoć ni sedam patuljaka da pasamo preko Gurdića za skoro stručnjak do stručnjaka .Plitka instalacija plitka pamet.

 5. Za koga god je agitovala najvažnije je da se zaposlila jer je iz Kotora i ima kvalifikacije za svoj posao.

 6. “Centar za socijalnu i zdravstvenu zaštitu – “Socijalno” ne postoji već više od 30 godina. Bilo bi lijepo kada bi novinari “Skala” radija bili edukovani, u nazivima ustanova barem u svom gradu!

  • Hvala na zapažanju i vjerujemo dobronamjernoj kritici. Znamo tačan naziv.
   Ipak se razumijemo. Najvažnija je u svemu informacija, pa greška u nazivu ustanove nije suštinska.

 7. Milana dobila posao, bravo-ispalitilo se agitovanje za Jokica !
  Nego, jos i laze jer da su trazili Gradjevinsku dozvolu za ove radove znalli bi dje su kablovi i cijevi,nego su htjeli na brzinu da ispadne da su vrijedni. Muljatori!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].