Ploviti se mora

2
brod "Jadran"

Školski brod “Jadran” Mornarice Vojske Crne Gore isplovio je na višednevno putovanje sa učenicima-maturantima Srednje pomorske škole iz Kotora.

Putovanje se realizuje u sklopu praktične nastave učenika nautičke i brodomašinske struke.

Ovaj vid praktične nastave predstavlja situacioni trening i ima za cilj da učenici stečena znanja i vještine primjene u uslovima na brodu, odnosno na moru.

Brod je isplovio iz svoje matične luke Tivat.

Na brod se ukrcala prva grupa učenika, njih 43 sa učenicima je isplovilo i 5 profesora (Bogdan Radović, Risto Miranović, Ivica Mišević, Jovan Mršulja i Milan Franović).

Na brodu će biti 4 dana nakon čega će se iskrcati, a zamjenit će ih druga grupa od 53 učenika i 5 profesora.

Druga grupa će se iskrcati u subotu 13. maja.

Jadran će ploviti u okviru crnogorskih državnih voda.

Nakon redovnih učenika, na brod će se ukrcati i grupa od 40 prekvalifikanata koja se nalazi na obuci u školi u sklopu obrazovanja odraslih.

“Vjerujemo da će za sve njih ovo sigurno biti jedno novo, pozitivno iskustvo  pomoću kojeg će moći sagledati kako izgleda dio onog što žele u svom  profesionalnom životu. Želimo im sigurnu plovidbu i da osjete sve čari i draži mora i života na brodu. Jer, ploviti se mora…”, poručuju iz kotorske Srednje pomorske škole.

2 KOMENTARI

  1. Mandrać Shipping Line.
    Sramotna i nemoćna zbilja crnogorske diplomatije u borbi sa avetima svoje ratne “oslobodilačke” prošlosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].