Plovna sezona u Bokokotorskom zalivu sa manjim incidentima i bez ljudskih žrtava

0
Kotor

Željko Lompar

Željko Lompar

Inspektori sigurnosti pomorske plovidbe i u post sezoni su aktivni na moru, patroliraju Bokokotorskim zalivom u koji uplovljavaju i posljednji kruzeri za ovu sezonu.

Danas su u kotorskom zalivu tri veća plovila, kazao je za Skala radio Željko Lompar, inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor.

Vidno je opao promet privatnih komercijalih jahti i oko 90 odsto ovih plovila su u zimovniku, tj. u marinama Porto Montenegro i u Kotoru.

Aktivnost svih inspektora je ovih dana usmjerena i na implementaciji Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe, posebno pravilnika koji definišu plovidbu jahti, odnosno manjih plovila kako bi se iduće godine uspostavila bolja pravila.

Ova turistička sezona, kazao je Lompar je protekla bez većih incidenata i od strane Ministarstva pomorstva i saobraćaja je pozitivno ocijenjena, kao sigurna na moru.

Bilo je manjih incidenata, ali na sreću ove, kao i prošle godine nije bilo ljudskih žrtava što u  potpunosti opravdava postojanje ove inspekcije kazao je Lompar.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]