Počela prijava boravka stranaca i naplata boravišne takse

0
Kotor

Mirza Krcić

Mirza Krcić

Turistička organizacija Kotor od prošle sedmice obavlja prijavu boravka stranaca na osnovu novog programa Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Prijava boravka je obavezna u roku od 24 sata od dolaska u Crnu Goru, podsjeća za Skala radio Mirza Krcić, direktor lokalne Turističke organizacije.

Trenutno se prijava boravka obavlja u starom gradu u kancelariji pored Pošte, svakog dana uključujući i praznike od 8 do 14 i 30 sati, kao i u Risnu na lokalitetu Rimskih mozaika.

Prvog juna će se otvoriti i punktovi za prijavu turista i naplatu boravišne takse u naselju Sveti Stasije u tamošnjoj mjesnoj zejednici Dobrota 2 i na Prčanju u Domu slobode.

Kancelarija u starom gradu će promijeniti radno vrijeme i od 1. juna će raditi  od 8 do 19 i 30, svakim danom, a od 1. jula otvoriće se i novi punktovi, kazao je za Krcić.

Izdavaoci smještaja će od ovoga ljeta turiste moći da prijave i u Mjesnoj zajednici Dobrota 1 u Domu kulture, u Morinju takođe u prostorijama Mjesne zajednice, kao i u Stolivu, Orahovcu i Perastu.

U Bigovi za ovaj posao određeno je prizemlje kuće Lazarevića.

Povećanje broja punktova za prijavu gostiju i naplatu boravišne takse, kojih je ukupno 11, biće otvoreni do 1. septembra, umnogome će smanjiti gužve, mišljenja je Krcić.

On je podsjetio da je cijena boravišne takse 80 centi po danu za osobe starije od 18 godina, za osobe od 12 do 18 godina je 40 centi, a djeci do 12 godina se ne naplaćuje boravišna taksa.

Usluga prijave boravka po osobi iznosi 1 euro, a za detaljnije informacije stanodavcima i turistima na usluzi je sajt TO Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].