Počela sanacija dječijeg igrališta u Rakitama

2
počela opravka dječjeg igrališta u Rakitama

U naselju Rakite u Škaljarima počela je sanacija dječijeg igrališta.

Skala radio je juče pisanim putem pitao v.d. direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Rata Brajkovića što je sa zamjenom polomljenog mobilijara na dječijim igralištima u kotorskoj opštini, koji je odavno već stigao iz Turske.

Pitali smo i kada će ona biti u punoj funkciji?

Odgovor još nijesmo dobili, ali smo zabilježili da su radovi počeli, prvo u Rakitama, na igralištu koje je bilo najviše oštećeno, a potom će, kako nezvanično saznajemo uslijediti zamjena slomljenih djelova i sanacija na ostalim.

Dječija igrališta su već duže vrijeme u ruiniranom stanju i mnoge sprave na poligonima prijeteći opominju.

Posebno kada su u pitanju polomljeni plastični djelova na kojima djeca lako mogu da se povrijede.

samo je ovo ostalo od dječijeg igrališta u Rakitama

Skala radio godinama opominje, ukazuje i traži odgovore odgovornih.

Podsjećamo na naslove: Desant na tobogane, ljuljaške, klackalice za djecu (17. jan 2014.), Dječijih igrališta ima, ali su na meti vandala (2. feb 2015.), Samo Bog čuva đecu od povreda na igralištima namijenjenim njima (25. maj 2015.), Još nijesu uklonjeni polomljeni djelovi na dječijim igralištima (28. maj 2015.), Dječja igrališta i dalje opasna prijetnja za mališane (15. jun 2015.  Kotorska Direkcija neće da preuzme ni plaćeni dječiji mobilijar, a kamo li da popravi stari (24. nov 2015.),  Direkcija će od pet igrališta kompletirati dva i postaviti još tri (6. maj 2016.), Dječija igrališta slomljena dočekala ljeto (8. jun 2016.), Sljedeće sedmice konačno će se urediti dječija igrališta (23. mart 2017.)

polomljeni tobogan opasno je prijetio đeci

Posljednju izjavu na ovu temu za naš radio dao je Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora neposredno prije podnošenja ostavke na ovu dužnost.

Bilo je to 23. marta ove godine kada je Magud saopštio našem radiju  da je na prostoru bivše Jugoslavije bilo nemoguće nabaviti nedostajuće djelove za dječija igrališta, pa je Direkcija uspostavila kontakt sa firmom “Čemer“ iz Turske koja proizvodi  ovaj mobilijar.

Oni su poslali ponudu i tražili od Direkcije da uplati 30% vrijednosti nedostajućih segmenata, a potom informisali i da je neophono doplatiti 70% za proizvedene djelove i obezbjeđenje transporta.

Direkcije je izvršila pomenute uplate zajedno sa špediterskim troškovima.

Isporuka djelova mobilijara za dječija igrališta na području kotorske opštine očekuje se sljedeće sedmice kada će početi zamjena uništenih i ugradnja nedostajućih djelova, kazao je Magud pred kraj marta.

U isto vrijeme Direkcija je raspisala tender za izbor izvođača za nabavku i ugradnju podnih obloga, takozvanih jastučića za igrališta.

Izabran je izvođač radova firma “Temko“ iz Nikšića koji će ugraditi jastučiće čim se postave rekviziti kako se ne bi oštetili.

Konačno danas i prve slike iz Rakita kojima će se zasigurno najviše obradovati najmlađi.

Ostaje pitanje kako igrališta sačuvati od vandala kojima je to samo novi izazov u nečasnom pohodu da unište sve što im se na putu nađe?

još ostaje da se popravi tobogan

2 KOMENTARI

  1. Bravo za Skala radio i sto ste uvijek ukazivali za sve nepravilnosti i opominjli i pozivali nadlezne organe opstine i drzave !!! A SRAM da bude “novu” vlast koja IGNORISE jedni nezavisni i samostalni radio u Kotor !!! Ne odgovaraju na dopise zahtjeve pitanja …..i to je DEMOKRATIJA ??? Hajde da razumijem ljude iz DF a ali Demokrate ??? Pa ko im ime dade

  2. Nastavite samo tako. Ništa bez upornosti i podsjećajte sve koji pamte na kratke staze.
    Hvala u ime majki i dječice iz Dobrote koja takođe čekaju da im se igrališta dovedu u red. Slušamo Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]