Počela sanacija krova iznad gradske biblioteke i čitaonice

0
popravka krova na kotorskoj Gradskoj biblioteci

Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

Poslije sanacije krova kotorskog kina “Boka”, koji je godinama bio u izuzetno lošem stanju i osim prokišnjavanja prijetio obrušavanjem, ovih dana počela je sanacija krova susjedne zgrade u kojoj je smještena gradska biblioteka i čitaonica.

Shodno programu rada Javne ustanove Kulturni centar “Nikola Đurković“ za 2015. godinu, koji je usvojen na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta, firma “Konstruktor” DOO iz Podgorioce počela je radove na krovu.

Ovaj posao biće završen u narednih desetak dana, kazao je za Skala radio Miloš Dževerdanović, direktor Kulturnog centra.

Što se tiče projekata kojima je Kulturni centar aplicirao kod Ministarstva kulture, Dževerdanović je kazao da su dobijena sredstva za štampanje zanimljive knjige o Benegditancima od IX do XV vijeka na prostoru Kotora i Bara.

Dobijena je i pomoć od 1000 eura za nabavku opreme, računara i ostalih pomagala, kao i podrška od 3000 eura za tradicionalnu manifestaciju Bokeljska noć.

Ovih dana biće poznati i rezultati ostalih projekata kojima je kotorski Centar za kulturu konkurisao kod  Ministarstva kulture na konkursu koji je bio otvoren do 1. februara, podsjetio je Dževerdanović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]