Počela zamjena distributivne vodovodne mreže u Dobroti

0
radovi na mreži (arhivski snimak)

Velemir Dragić

Projekat zamjene distributivne vodovodne mreže u Dobroti je otpočeo i radovi se izvode planiranom dinamikom.

Trenutno se izvode radovi kod OŠ “Savo Ilić” i Srednje škole, kao i u naselju Sv. Stasije.

Za ovaj vikend Velemir Dragić, tehnički direktor gradskog Vodovoda najavljuje radove u ulici između apoteke Milošević i škole zbog kojih će i saobraćaj u ovom dijelu biti otežan.

Izvođač radova će nastojati da ove poslove obavlja i narednih par vikenda kako bi se izbjegla gužva za vrijeme odvijanja nastave u školama.

Iz Vodovoda mole za razumijevanje, jer će saobraćaj biti ili preusmjeren ili će se na nekim mjestima obavljati naizmjenično.

U ovoj fazi radova, objašnjava Dragić, se postavlja, odnosno mijena ulični vod, a potom će nakon ispitivanja otpočeti zamjena kućnih priključaka.

Takođe, zbog najavljenog hladnog talasa početkom sljedeće sedmice, Dragić podsjeća na obavezu svakog potrošača da obezbijedi u svom objektu skloniše za vodomjere.

“Tamo gdje su vodomjeri van objekta u šahti ili u zidnom ormariću, potrebno ih je adekvatno zaštititi kako bi se spriječilo njihovo oštećenje i zamrzavanje vode. Vodomjere je potrebno zaštititi nekim izolacionim materijalom tipa stiropora ili običnim starim ćebetom kako bi se umanjio uticaj hladnoće i spriječilo smrzavanje vode”, napomenuo je Dragić.

Shodno dinamičkom planu predviđeno je da radovi traju do 20. maja ove godine.

Radovi u naselju Sv. Stasije trebalo bi da budu okončani do 31. marta, a u aprilu počinju radovi na dionici od Industrijske zone do Radanovića, kao i u Orahovcu u dijelu naselja između magistrale i mora.

Realizacijom projekata koji se odnose na zamjenu vodovodne mreže i izmiještanjem kućnih priključaka na granicu parcele potrošača, u bitnom se smanjuje količina neprihodovane vode, kazao je nedavno za Skala radio direktor Vodovoda, Safet Luković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].