Počele karnevalske fešte u Kotoru

4
novi-stari Kapo, nova-stara kraljica kotorskog karnevala sa predsjednikom SO Kotor Nikolom Bukilicom

Ovogodišnje tradicionalne kotorske karnevalske fešte počele su 15. februara svečanim otvaranjem u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Uz specijalni šaljivi performans, pod nazivom TV Žbatula, kojeg je uradila Dolores Fabian, proglašeni su novi kapo i ovogodišnja kraljica kotorskog karnevala.

TV Žbatulu su realizovali: Mitar Jovanović, Miloš Strugar, Darija Majić, Zdravko Marković, Boris Radović, Tanja Dončić, Jovica Martinović i Dolores Fabian, kao  i Kotorska mularija: Katja i Matyas Fabian, Kristina Radulović i Vasilije Čolan i mažoretke “Fešta”.

Kapo kotorskog karnevala je Jovan Martinović, a kraljica karnevala za 2013. je Dolores Bonić Fabian Gashler.

Luka Knezović bivši kapo i prošlogodišnja kraljica Ljiljana Gojković dobili su plakete-zahvalnice koje im je uručio Mirza Krcić, direktor TO Kotor.

U subotu 16. februara, u organizaciji Mjesne zajednice Prčanj i NVO Bope, biće održan dječiji maskenbal na Prčanju od 14 sati u tamošnjoj Mjesnoj zajednici, a u nedjelju 17. februara dječiji maskenbal biće priređen u sali Osnovne škole “Njegoš” sa početkom takođe u 14 sati.

Tokom naredne karnevalske sedmice očekuje nas klapsko veče, koncert pod maskama, dječiji hepening, škaljarsko veče, maskenbal u Dobroti i na kraju tradicionalna karnevalska povorka u nedjelju 24. februara od 14 sati.

Organizator je kotorski Kulturni centar “Nikola Đurković”, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj je Opština Kotor.

4 KOMENTARI

    • Ne govorite ono štzo bi ste željeli. Nije bilo naroda koliko je trebalo. ja uvijek želim da se pozdravi sve što je kotorsko i što ej za ovaj grad ali moraju se znati i poštovati pravila.
      Dalje, diletantizma je više dosta u organizaciji i td.

  1. Ja ga ne idem na karnevao! Neću da učestvujem u nečemu što krši tradiciju! Ovo nije Kotor! Čuo sam da je bilo malo naroda na otvaranju, što pokazuje da ljudi ipak imaju svijesti i savjesti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].