Počeli pripremni radovi za odvoz građevinskog otpada nekadašnjeg hotela “Fjord”u Nalježiće

6
počeli pripremni radovi

Nakon godinu ipo građavinski otpad sa lokacije nekadašnjeg hotela „Fjord“ počeće se da se odvozi u Grbalj. Kako saznaje Skala radio određena je lokacija u Gornjogrbaljskom selu Nalježići, a pripremni radovi su počeli juče. Teške građevinske mašine su na terenu, a transport otpada će početi za koji dan.

Gostujući na početku mandata u emisiji Skala radija „Skalin parapet“ predsjednik opštine Željko Aprcović je, na pitanje kada će vlast ukloniti građevinski otpad sa lokacije bivšeg hotela „Fjord“, jer je to preoblem koji prethodna vlast nije bila u stanju da riješi, saopštio da će se obezbijediti lokacija, dobiti svi potrebni papiri i dozvole i da će, odmah nakon završetka glavne turističke sezone ovaj posao početi da se radi.

On je podsjetio da je nedopustivo ovoliko dugo čekanje jer se radi o jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu koja je 300 metara udaljena od starog urbanog jezgra Kotora.

Prisjetimo se da je rušenje nekadašnjeg hotela “Fjord“ počelo udarima teških mašina na njegove zidove 26. aprila prošle godine i da je završeno 15. juna 2018.

Prethodna vlast nije pokazivala interesovanje da se ovaj problem riješi, ali tek onda kada je došlo do unutar koalicionih sukobljavanja zbog značajnih prihoda koje je ovaj posao obezbjeđivao.

Kada su članovi partija kojima je bilo obećano da će dobiti dobar novac za građevinski otpad, kojim bi, uzgred rečeno, riješili i problem nasipanja terena u njihovom vlasništvu, vidjeli da od obećanog nema ništa, zaustavljena je svaka priča o odvoženju i deponovanju građevinskog materijala.

To je što je zbog toga trpio Kotor i što je UNESCO-v grad ličio na Hirošimu, nije interesovalo tadašnju koalicionu vlast niti tadašnjeg predsjednika opštine Vladimira Jokića.

6 KOMENTARI

  1. Esu nam porušili hotel star samo 19 godina…Mašala,mašala bravo bravi simo….Tuti cvanti mineri…sa Konavala ribeli…Rušenje im u krv ućerali….

  2. Otpad se pregoni u revolucionrne Naljezice…u kOJIMA je rođen kotorski revolucionar…koji je podigao Cuvenu bunu ABlejalicu/1989 goine…kojom je doprinio da nam se desi OTPA/Fjord…koji ce svojim monumentom- otpadom da kiti Nalježiće…Mašala.mašala… Dok je bekica biće i šišanja…? SvAK SSE RODI DA PO JEDNOM UMRE…VAŠA BRUKA ZIVLJECE DO VIJEKA..

  3. Sa srecom da nam je !!! I da grade novi hotel sa 5 ili 6 zvjezdica !!! Bravoo za novu vlast u Kotoru i bravo za gradonacelnika Zeljka Aprcovica

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]