Počeli radovi na kanalizacionom sistemu u starom kotorskom gradu

6
radovi teku dogovorenom dinamikom

Počeli su radovi na izgradnji kanalizacionog sistema u starom kotorskom gradu.

Ploče se skidaju u ulici kod hotela “Vardar”, gdje su postavljene prepreke kako bi se radovi nesmetano odvijali.

Skidanje ploča, koje moraju biti posebno obilježene kako bi se, nakon obavljenog posla, vratile na svoje mjesto i tako sačuvao viševjekovni pločnik u izvornom obliku predstavljaju složen i odgovoran posao.

Pločnik će biti uklonjen ulicom od hotela “Vardar“ do koncertne dvorane Muzičke škole (crkve Sv. Duha) tj. od broja 375 do anag. broja 368.

Ovaj posao radi firma “Fidija“ d.o.o. Podgorica, dok je podizvođač radova firma “Tehnoput“ d.o.o. iz Podgorice.

Zbog specifičnosti posla (mogućih arheoloških nalazišta) nije moguće precizirati završetak ove investicije.

O narednim dionicama, na kojima će se raditi kanalizacioni sistem u gradu, javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopštio je našem radiju Đoko Janković, iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

počeli radovi

6 KOMENTARI

  1. nadam se da će ovi naši stručnjaci i političari,koji imaju viziju razvoja Kotora za jedan dan,sjetiti se da postave kablove za kablovsku i ostale matrake,da ne bude nanovo raskopavane ulice.

  2. Radovi trebaju da budu gotovi do 1 Marta, prije pocetka Kruzera. Dosta je izvodjacima mjesec dana, ako svaki dan rade napravili bi 100 metara. Imaju mehnizaciju. Neka se ostave arheoloskih iskopavanja , jer ce inace poc 10 metara u dubinu , pa ce se i koja kuca obalit. ajde.

  3. Dobro bi bilo kad bi se sjetili da vrate šahte od kišne kanalizacuje đe su nekad bile( prije zemljotresa),i da naprave nagibe da se voda slijeva u njih. Kad kiša pada čini mi se da idem kroz kakvi potok, a ne ulicom starog grada!

    • Pitati Jovicu zasto nije vratio originalni plocnik u gradu nakon zemljotresa 1979. godine? Ovo sto rade sa obiljezavanjem je budalastina. Ploce jesu stare ali ih je ekipa izmijesala nakon zemljotresa. Pitati Jovicu na kakve ce grobnice naici ispred sadasnjeg lapidarijuma odnocno crkve? Pitati Jovicu jesu li austijanci stavljali ploce u beton ili su malo drugacije radili. Pitati Jovicu da li je plocnik u Kotoru bilo ljepse slozen prije zemljotresa ili nakon.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]