Počeli radovi na sanaciji pristaništa Bazdanj

0

 

JP Morsko dobro je prošle sedmice počelo sa radovima na sanaciji pristaništa Bazdanj na Obali Đuraševića u Tivtu.

Radovi će obuhvatiti čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, izradu AB zidova i ploča, injektiranje postojećih zidova mula ispod i iznad vode, popravku postojećih i ugradnju nedostajućih kamenih djelova, sve prema propisanim tehničkim uslovima.

Definisani rok završetka radova je 21 dan, a prema dosadašnjoj dinamici radova očekujemo da će posao biti završen u predviđenom roku.

Prema utvrđenom radnom nalogu i definisanom projektnom zadatku za ovaj posao opredijeljena su sredstva u iznosu od 11.050,00 eura.

Nakon pristaništa Bazdanj, pristupiće se sanaciji mjesnog pristaništa Muo u opštini Kotor. Nakon toga ulazimo u završnu fazu realizacije projekta – sanacija objekata obalne infrastrukture za tekuću godinu, kada će biti izvršena sanacija pristaništa i mandraća u Baošićima (kod Lanterne) i pristaništa i mandraća u Kumboru.

Završetak radova na sanaciji preostalih objekata planiran je do kraja kalendarske godine.

Podsjećamo da je na osnovu zaključenog Ugovora izmedju JP Mosko dobro i kompanije ĐOKIĆ GROUP“ d.o.o. do danas izvršena sanacija 3 objekta obalne infrastrukture i to: Pristaništa Zaječarsko mulo u Baošićima, pristaništa u uvali Žanjic i pristaništa – ponte u Stolivu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]