Počelo ostvarivanje kontrolne funkcije SNP-a u Kotoru

22
Kotor

Nakon nešto manje od tri mjeseca od kada je, u skladu sa modelima utvrđenim na sjednici Opštinskog odbora SNP Kotor od 27.11.2016. godine, kotorski SNP odlučio da ponudi manjinsku podršku Demokratskoj Crnoj Gori, Demokratskom frontu, Socijaldemokratskoj partiji i Građanskom pokretu URA za formiranje vlasti u Kotoru, počela je napokon da se ostvaruje kontrolna uloga koju je za sebe tražila ova partija.

To podrazumijeva manjinsku podršku SNP-a ovim strankama za kompletnu izvršnu vlast u Kotoru, uz ostvarivanje kontrolne funkcije u lokalnom parlamentu i Odboru direktora Luke Kotor AD, Savjetu Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora i savjetima preduzeća čiji je osnivač kotorska lokalna uprava.

Juče je imenovan Savjet Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, na čijem je čelu Martin Popović iz SNP-a, koji je više od 11 godina u ranijem periodu bio čelni čovjek ove kuće.

Članovi Savjeta iz SNP-a su: kapetan Vladimir Vukadinović, arhitektica Branislava Radonjić i Dragana Gopčević.

Član Savjeta iz redova DF-a Milijan Samardžić a SDP-a Zoran Pajević.

Zanimljivo je da Demokrate, iz čijih redova je predsjednik opštine Jokić nijesu imali kandidata sa člana Savjeta iz Kotora, pa su morale da zatraže pomoć iz susjednog Tivta.

Dakle, član savjeta iz redova kotorskih Demokrata je član ove političke partije iz Tivta Vladimir Arsić.

Interesantno je da je, kako saznajemo, na čelo Direkcije za uzeđenje i izgradnju Kotora doveden Rato Brajković, kadar Demokratskog fronta iz Tivta.

Građani Kotora, koji su ovu vijest čuli u kafanama, jer zvanično nije objavljena, pitaju se što je sa onim kritikama ranijoj vlasti o dovođenju pojedinih kadrovskih rješenja iz Podgorice, kao i čuđenje kako to da Demokrate i DF nikoga iz svojih redova ne nađoše u Kotoru za ove funkcije?

Značili to da su predizborna obećanja o kvalitetnim kadrovima koji će da preporode Kotor, ipak samo predizborna priča?

Kako Skala radio nezvanično saznaje, ubzo će na dnevni red doći i Luka Kotor AD.

Po našim saznanjima na mjesto izvršnog direktora pominje se kapetan Branko Kovačević iz DF-a, a čalnovi Odbora direktora koje predlaže SNP-a bili bi prof. dr Branislav Dragović, dr Branko Baćo Ivanovic i kapetan Slobo Vukasović.

Ono što je već izvjesno je činjenica da će prvo biti konstituisani savjeti i odbor direktora, pa će tek onda na red doći političke funkcije.

Većinu u ovim tijelima činiće kandidati kotorskog SNP-a.

22 KOMENTARI

 1. Oće li se ugasiti luča DF u Kotor đes u preuzeli vlast i skoro najvažnije funkcije kad im uhapse čelnike, baš me interesira.

  • ..što u Kotor poodavno ne abitavaju eks suradnici čel/t/nika od ovega ČDF-vrli zelenaši i ustaše..? A bilo gije negda-po izboru..kad su im RIBELI po “povratku iz montanje”-oduzimali imovinu potla 1945-po općini i šire ?!

 2. Interesantno je vaše poimanje slobode mišljenja i odgovornosti za napisano. Sasvim čudan kriterijum.. ali samo neupućenom.
  Brisali ili ne moje komentare… ne možete izbrisati vikendicu u Bigovi sagrađenu istim betonom kojim se pravila zavjesa u Škurdi i tunel. Taj gospodin Drug treba sada da kontroliše i savjetuje u Direkciji koja je za vrijeme njegovog mandata izgrađivala malo Kotor malo njegovu imovinu.
  Izbrišite i ovo ali nemožete izbrisati činjenice.

 3. dok su bili opozicija kritikovali su tadasnju vlast (sa punim pravom) sto nema predstavnika opozicije u Upravnim odborima, sad oni istu grešku prave. Npr u Herceg Novom sjedi po jedan predstavnik opozicije u U.O….toliko!!

   • …đe mu je toplo i brzebjedno ćetati u tuđoj….po svoj prilici?! Jer vonjovi dopiru sa mirisinih staništa..đe zumbul-i abitava-čekajući nove izbor-e, radi promjene staništa…! More da bidne-da mu klima ne odgovara..? Naučio čoek-na bonacu u tuđoj gu…vlasnika njegove vasa vacue ..prećizi nonić nonin…”nono ,nono naša dobrica cara mia..!

 4. …Naravski, brez novačanih(eurića)sredstava-kak je uobčajno evo više od četvrt vijeka..?Đe ste-“tuti cvanti”-sve popljačkali-liši onega što je za nebesa svezano (vaš Savo Dumov Popović-iz Erakovića Petrovića Njegoša..!)…!!! Samo jednom se živi..kaže-poje pevač…! A pesnik Radivoje Tomov ..”Svak je rođen da po jednom umre-vaša bruka i sramota življeće -sa i brez vas-dok je svijeta i vijeka..”!

 5. Dobro što je SNP dao manjnsku podršlu. Njih ne ” zanima ” vlast, ni fotelje. A udomljavaju više svojih članova no sve partije zajedno. O stučnosti da ne pričamo.Sve se to lijepo plaća . Svima po malo, a posla još manje, Najstručniji stomatolog koji zna sve o pitanjima Luke

 6. Opet dolazu sa strane…. znači svi u Kotor su ludi i niko nezna upravljat ovim firmama.Ljepota Poroka se nastavlja.

 7. Ako smijem da primijetim: na očigled i “pod nosom”
  “Luke Kotor” i prekoputa Lučke Kapetanije, brojne
  brodice i čamci vezani za željeznu ogradu mosta…
  Turisti lentraju pa se čudom čude(!)
  Zemlja čuda i Wild beauty!
  A Kom.policija nije nadležna. Nije odolen.

  • odakle ti to da je komunalna policija nadlezna za vezivanje brodica za zeljeznu ogradu ??????? hajde daj mi član zakona ili opštinske odluke prvenstveno da se moze reagovati za bilo što u zoni morskog dobra ??

   • Znači, po tvom, niti smije “Luka” ni Lučka
    kapetanija reagovati na besprizorni
    prekršaj i bezakonje. Morsko dobro (zlo) je
    izvan i iznad svakog zakona i civilizovanih normi.
    Čak ni Narodna milicija ne smije intervenisati za
    bilo kakvo bezakonje “u Zoni morskog dobra”.
    Osim u slučaju, daleko bilo, pucnjave ili ubistva.
    Smiju doći samo da konstatuju događaj!

 8. Nema sreće dok političare dovode kao ,,stručnjake” na rukovodeća radna mjesta
  Da li je moguće da niste otresli glavom u zid i prekinuli da radite ono što su radili vaši predhodnici, a što ste vi, pravednici, kritikovali !?
  OSTAVITE PROFESIONALCE NA SVIM NIVOIMA, AKO IH IMA, DAJTE RUKOVODEĆA MJESTA ONIMA KOJI SE NE GRABE ZA NJIH !
  U PAMET SE, JADNI, NEBILI !

  • Profesionalci…sa lažnim diplomama propali pjevači…nasilnici…osuđenici…takvi su sada…a kakvi dolaze…saradnici kriminalaca…lopovi…osuđenici…u čemu je razlika?!

 9. hhahahahaaaaaaaa kadrovi iz Tivta. haaaaaaaaahhhhhhhhha kikiiiiikikikiiiiii iz Tiva kadrovi.ha ha ha ha ha aaaaaaaaaa

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].