Pocijepana crnogorska zastava na zgradi Uprave za zaštitu kulturnih dobara u Kotoru

28

Na zgradi Područnog odjeljenja Kotor – Uprave za zaštitu kulturnih dobara  Crne Gore osvanula je pocijepana zastava.

Očigledno da zaštitarima ovo nije smetalo i da se niko od odgovornih nije sjetio da pocijepanu zastavu zamijeni novom, ili je makar skine.

Ovakav nam je odnos prema državi, kazao je prolaznik koji je fotografisao zastavu.

Ne poštujemo simbole.

Za ovo bi meni neko odgovarao, bila je reakcija čovjeka koji se nije mogao čudu načuditi koliko je nepoštovanja prema državi onih koji su se uhljebili i koji lagodno žive, malo rade, a redovno primaju plate iz državnog budžeta.

Bar ovo mogu da zamijene, kazao je on, naglasivši da nova ne košta više od 10 eura.

Da li će zastava ostati da poderana vijori i sjutra, teško je danas reći.

Nadamo se da neće i da će odgovorni shvatiti da se nacionalni simboli Crne Gore moraju poštovati.

28 KOMENTARI

 1. Ma što ste mi zapjenili dragi susjedi…koji elokventan patriotski izražaj. Država koju tako branite, makar i od mene, ne treba da brine za svoju budućnost. Ipak se na zgradi Uprave za zaštitu kulturnih dobara vijori izbucana DRŽAVNA zastava.

 2. Ti, sto si Ljut a stojis u bacvu, pitas da li grijesis ako tvrdis gluposti. Naravno da grijesis, ali to je sitno, jer ti si slijepac koji mrzi i cinio bi zlo. Zbog toga si ti opasna kukavica i na portalu i u Crnoj Gori uz svoje dvojnike. Ti si naprosto izdajica koja misli da je pismena kad izbaci neke sopstvene slozenice koje ne postoje. TODOR ti je to ispucao, pa ja necu. Znas li ti izrode sto bi dobio neko u nekoj od drzava koje pominjes, kada bi bio uhvacen u cijepanju zastave? Od toga kreni, a ne se pravis pametan nad naslovom teksta!

  • Kako je pametan ovi bljutavi Skaljar! Kako se igra zabijanja kako gubi pa ludi! Izgubio si zmurke jado! Pazi te novce u spag da ti ne uteknu! Nemoj privirit u kafanu valja to skupljat nikad se nezna!

 3. Ne znam zasto mi moderator nije pustio komentare? Jeam ih iscijepkao ali ne vidim da sam nesto nedopustivo napisao?

 4. Da li griješim ako tvrdim da bi bilo ustavno ispravno i politički pismeno da gornji naslov glasi – “Pocijepana državna zastava” – čemu potenciranje na izrazu “crnogorska”, kada se zna i podrazumijeva koja je državna zastava. Zašto pisac želi da utvrdi utvrđeno. Da li bi isto dešavanje u Rimu ili Londonu bio isto opisano. Naravno da ne bi jer tamo nemaju potrebu za naglašavanjem “nacionalnosti” svoje zastave. Mislim da bi neki psiholog mogao dati stručan naziv ove ne rijetke pojave u nas. Mada mi je ostala u pamet jedna postavljena državna zastava tačno 22 maja 2006 (sutradan referenduma) na Ljutoj od strane lokalnog biznismena koja se poslije mjesecima iscijepana vijorila a nova nikad nije postavljena, nije više imalo potrebe.

   • Uuuuuuu nijesam zapazio jos i biser “ustavno ispravno” – a odnosi se na naslov teksta. Zbilja si tendenciozan i jadan! Neko od tvojih je bio na dijelu!

  • Odma da ti odgovorim da tako kako ti misliš nebi bilo ispravno. Da u normalnim okolnostima bi bilo ispravno, da nije takvih kao ti iostalih koji bi da pljujete, cjepate i palite Državnu zastavu. Problem je u tome što je vi nikada niste željeli i bode vam oči pri svakom susretu sa njom. Ja znam da vi volite vašu trobojku i neka vam je prosto, ali sve dokle se vi tako sileđijski i bahato budete odnosili prema našim Državnim simbolima, mi moramo da je nazivamo CRNOGORSKOM, da bi vi kao takvi razumjeli đe se nalazite i u kojoj Državi živite. Ova Država ima svoje ime CRNA GORA, a zastava je CRNOGORSKA i to za vjek i vjekova. I morate da se teške duše pomirite sa tom činjenicom!

    • Greške u pravopisu imamo kada ispraviti, ali prvo treba iskorjeniti mržnju prema svemu onom što predstavlja našu Državu “CRNU GORU”
     To je mnogo važnije, jer pojedini ljudi i koji nisu pismeni (ali posjeduju kulturu) dokazuju koliko sa više ljubavi vole svoju zastavu i svoju “CRNU GORU” od mnogih stručnjaka sa završenim fakultetima. Mislim da takvi treba da uče od ovih što prave grešku u pravopisu!

 5. Haha kako ste alergicni na novu vlas . Ona sto je bila i sto ce brzo poci i u Podgorici i ostalim gradovima koja je sve opljackala i uprpastila . Pavidite ko je bio vlsnik Fjoda i zgrade Jugooceanije Veselin Barovic covjek koji nije imao gace na G….u e kukala nam majka sa vama i njima sram vas bilo …

  • Ovo mora da je Kotoranin broj 2! Lako je prepoznati ubačene poltrone. Što se tiče vlasti, sačekaj još malo. To se odnosi i na lokalnu i ovu na Republičkom nivou. Polako dvojčice moja, April kuca na vrata, a Bogami i onih vaših 5 minuta su debelo dobro usitnjeni. Sada ste na sekunde i zato uživajte još malo u njima.
   I bolje da si dvije progovorio o ” tvojoj Zastavi”(iako sumnjam da je tvoja) jer je ona tema ovoga teksta.
   Barović i Kotorska bivša preduzeća su psebna priča.
   Mislim da mi pravi Kotoranin neče zamjeriti, jer ovo je napisao ili napisala, njegova loša kopija!

  • Koja stoka moze ovo da radi?
   Koje kukavice, jadovi i splacine sa nozem sto ga u ledja zabadaju! Dje ste “bastaduri”? Smrdi cesta za vama!
   U Skaljare su mi u susjedstvo 2 bazda da ne znam od kojega mi se vise povreace! To su te kukavice skrivene bez kicme!

  • Tzv “Kotoraninu” jadan bi Kotor bio da si ti Kotoranin! Sto ce ti to “ha ha” nesretnice nedovrseni i neostvareni.
   Jedini tvoj domet je da pljujes u dalj jer si splacina i nesposobnjakovic za sve!
   Ne bi bilo tesko suziti krug ko je pocinitelj ovog divljackog cina! Neko ko je mogo doc na taj balkon!

   • Tako je Moj grad, to nisu moji komentari,
    To je Kotoranin 2 ,a po “stilu” bi se reklo da je onaj što je koristio prije
    Adio Mare, i još neke nadimke,
    Pozdrav

    • Lako je poznati pravoga Kotoranina. Tvoji komentari posjeduju i dušu i pravičnost po svakoj temi.
     Zato moj Kotoraninu uvjek piši kao do sada. Pravi čovjek će te uvjek prepoznati jer ti svojim komentarima zaslužuješ!
     Imaš prijatelju moj iskreni pozdrav!

 6. A ko da je vidi razbucanu?direktor ?on se bavi visokom politikom udvarajuci se trenutnim vlastima u Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].