Počinje izgradnja kanalizacionog sistema u gornjem dijelu starog kotorskog grada

3
Kotor

Ivo Magud

Ivo Magud

U okviru godišnjeg investicionog održavanja, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora sanira šetnu stazu do tvrđave San Đovani, a izabrani izvođač je firma “Dema” iz Kotora.

Vrijednost ove investicije je oko 30 hiljada eura.

“Ovaj posao izazvao je veliku pozornost štampanih medija uz pitanje autentičnosti kamena, odnosno da li  kameni blokovi nabavljeni iz Danilovgrada, koji se postavljaju, odgovaraju nekadašnjem korčulanskom kamenu”, objašnjava Ivo Magud, direktor Direkcije.

On tvrdi da se od ovdašnjeg kamena ne mogu napraviti kameni blokovi za stepenište, i napominje da boja novog kamena nema onu patinu koju je imao kamen postavljen prije mnogo godina.

Nadzor obavlja prof dr Ilija Lalošević, arhitekta sa konzervatorskom licencom, čime je zastupljena briga o svim aspektima poštovanja konzervatorskih uslova, naglašava Magud.

Od ostalih aktivnosti Direkcije, nakon isteka rokova za žalbu, u toku je potpisivanje ugovora sa firmom “Ju Briv“ iz Kotora za sanaciju klizišta u Dobroti iznad zgrada “Pionir” i atomskog skloništa.

Vrijednost ove investicije je preko 200 hiljada eura.

“U toku je priprema za objavljivanje tendera za izgradnju kanalizacionog sistema u gornjem dijelu starog grada od južnih do sjevernih gradskih vrata. Ovo je značajna investicija čija je predračunska vrijednost 690 hiljada eura, a planirani rok završetka je do početka naredne turističke sezone. Riječ je o zahtjevnom projektu koji podrazumijeva faznu izgradnju kanalizacionog sistema s obzirom da će komunikacija građana i turista sa ostalim dijelom grada biti znatno otežana”, navodi Magud.

Raspisan je i tender za izvođenje radova na bazenu u Prčanju, čime će se konačno stvoriti osnovnu uslovi za rad tamošnjeg Vaterpolo kluba Val, kao i tender za izradu rampi za lica sa invaliditetom na svim javnim ustanovama za koje je opština obavezna da to uradi.

Magud nadalje kaže da je završen tender i otvaranje ponuda za izradu eleborata o zaštiti sanitarnih zona morinjskih izvorišta, za koje je izraženo reagovanje građana Morinja i Kostanjice zbog planirane deponije otpada, koju radi opština Herceg Novi i koja može da utiče na hemijsku i bakteriološku ispravnost vode sa pomenutih izvorišta.

Ova studija pokazaće da li će eventualna gradnja deponije uticati na kvalitet vode, rekao je Magud.

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]