Počinje Kotor APSS

0

Segment KotorArt-a Kotor APSS počinje 14. i trajaće do 18. jula.

“Kotor APSS je postavljen kao platforma za promišljanje arhitekture i razvoja grada u odnosu na kulturnu baštinu, graditeljsko nasljeđe, savremene tendencije u razvoju gradova i probleme nastale u planiranju prostora usljed ubrzanog razvoja zemalja u tranziciji. Kao takav, jedinstven je događaj u Crnoj Gori koji se razvio do manifestacije sa međunardonom reputacijom, dok je Kotor postao ključna destinacija za mlade profesionalce i studente arhitekture”, saopštili su iz KotorArt-a.

Do sada se na APSS-u predstavilo oko 40 predavača na simpozijumima i radionicama, a na radionicama su prisustvovali studenti iz 15 zemalja.

Rezultati rada proteklih godina su više studija, među kojima se ističe “Grand Hotel Fjord” i “New Resort Kotor”, a osnovni fokus bio je definisanje “resorta današnjice”.

Istraživanja u prošloj godini odvela su u pravcu studije zapostavljenih modernističkih objekata Jugoslavije, što je rezultiralo izuzetno uspješnom izložbom “Treasures in disguise” kojom se Crna Gora predstavila na Bijenalu arhtekture u Veneciji (autori su APSS rezidenti: Dijana Vučinić, Boštjan Vuga, Simon Hartmann, Ilka i Andreas Ruby, Nebojša Adžić).

U ovoj godini KotorAPSS predstavlja KotorAPSS Forum koji će biti zaključna manifestacija prvog, četvorogodišnjeg ciklusa.

Forum će početi u utorak 14. jula, a prva manifestacija u okviru ovogodišnjeg Kotor APSS-a, organizatori najavljuju specijalno izdanje Pecha Kucha koje će se održati 14. jula sa početkom u 20 sati i 20 minuta u caffe baru “Havana” u starom kotorskom gradu.

Pecha Kucha Nights je globalni fenomen kratkog prezentovanja koji za cilj ima prezentaciju u formi 20×20 – 20 slajdova po 20 sec. za svaki slajd.

Na specijalnom izdanju Pecha Kucha Night specijalni gost je Tanja Tatomirović PR Microsofta, a svojim prezentacijama predstaviće nam se Miroslav Boljević, Marija Živković, Ivan Rajković, Blažo Milić, Daniela Starović, Matija Vuković, Jovana Miljanić i Janko Šćepanović, a kao specijalni gost svoje predavanje će održati i Tanja Tatomirović PR Microsofta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]