Počinje saradnja pozorišnih i kulturnih stvaralaca iz Sankt Peterburga i Kotora

1
Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

Umjetnici iz Sankt Peterburga zainteresovani su za saradnju sa kotorskim Kulturnim centrom “Nikola Đurković”, koja počinje u četvrtak 7. maja spektakularnom predstavom njihovog Teatra “Hand made” u Kotoru.

Ovo pozorište bavi se jedinstvenim žanrom priznatog umjetnika Rusije Andreja Knjazikova, sa kojim je prošle godine reditelj Petar Pejaković uspostavio kontakte.

Oni su ovih dana aktuelizovani, budući da su renomirani umjetnici iskazali želju da Kotor pozicioniraju u sam vrh svjetske kulturne scene, impersionirani njegovim položajem, ljepotom i kulturnim nasljeđem.

Ovo je za Skala radio kazao Miloš Dževerdanović, direktor kotorskog Kulturnog centra pod čijim krovom renomirana imena žele da dovode pozorišta i stvaraoce sa svjetske scene.

Njihovo gostovanje u Kotoru, kroz prvu pozorišnu trupu ovih dana je samo uvertira priprema za iznalaženje modela zajedničke saradnje.

”Iza imena gospođe Viktorije i Andrea Knjazikova stoji njihov, kako oni kažu, mentor gospodin Paulin, čovjek koji radi najveće događaje i spektakle u svijetu poput otvaranja Olimpijade u Sočiju, dodjele Oskara i tome slično. Njihova želja je da se Kotoru od sljedeće godine donesu veliki projekti i da se u sve to uključi i turistička privreda. Turistima sa kruzera i ostalim gostima ponudile bi se pozorišne predstave u Kotoru i to su oprobani i uspjeli modeli i projekti ruskih stvaralaca, kako bi svi skupa takve projekte ekonomski valorizovali”, kazao je Dževerdanović.

Stoga će u četvrtak u 18 sati prije početka predstave Teatra “Hand made“ za predstavnike  izvršne vlasti, kulturne i javne radnike i turističke poslenike biti upriličena prezentacija programa koji bi bio plod početka zajedničke saradnje pozorišnih i kulturnih stvaralaca iz Sankt Peterburga i grada Kotora, naveo je Dževerdanović.

1 KOMENTAR

  1. Ako to zagrizete, moji sadašnji kotorani, biće to veliki zalogaj……
    Osim ako ni ova naša daleka braća nisu devalvirala u svojoj, nekada , vodećoj kulturi u svijetu, na svim poljima…..
    U svakom slučaju, vrijedi pokušati.
    Sretno !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]