Počinje VI Festival gudača u Kotoru

0
iz arhive: Festival gudača u Kotoru

Pod sloganom “Svi sviraju, mi muziciramo” u petak 3. jula počinje VI Festival gudača u organizaciji kotorske Muzičke škole “Vida Matjan”, NVO “Bocche di Cattaro” i Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Festival će početi 3. jula u 21 sat u koncertnoj dvorani – Crkvi sv. Duha koncertom prvog čeliste Beogradske filharmonije i prof. MA Cetinje Aleksandra Latkovića, kojeg će na klaviru pratiti pijanist Aleksej Molčanov.

Naredni koncerti su zakazani za 5.jul u Muzeju grada Perasta kada nastupa “Balkan trio”, a kojeg čine Nevila Klakor (violina), Anda Buši (viola) i Aleksej Molčanov (klavir), zatim u koncertnoj dvorani 6. jula Jelena Jovović (violina) i Ana Mihaljević (klavir), 8. jula koncert polaznika master class seminara takođe u crkvi Sv. Duha i posljednjeg dana 9. jula na Trgu Sv. Luke je završni koncert Festivalskog orkestra kojeg vode prof. Mileva Krivokapić i Vili Ferdinandi.

Pored koncerata, Festival prate i radionice za obuku svih profila gudača i orkestar koji je sastavljen od 35 mladih glazbenika iz Muzičkih škola “Vida Matjan”, “Andre Navara” i “Vasa Pavić”, iz Podgorice, kao i jedan broj učenika iz beogradske Muzičke škole “Mokranjac”.

Radionice vode eminentni muzičari i istaknuti pedagozi, kao što su Arkadij Winokurov i Georg Baich (Austrija), Michail Bereznitski (Rusija), Aleksandar Latković (Srbija) i Vujadin Krivokapić( Crna Gora).

Festival gudača je manifestacija koja ima javni međunarodni karakter edukativnog tipa sa ciljem razvoja stepena sviranja na gudačkim instrumentima koji imaju posebno problematiku i zahtjevnost.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].