Počinju fešte za Dan opštine Kotor

6
Kotor

Dan opštine Kotor 21. novembar i 70 godina od oslobođenja Kotora obilježava se prigodnim programom koji počinje u utorak 18. novembra izložbom radova likovne škole “Art Duga” u galeriji Kulturnog centru “Nikola Đurković” u 18 sati i koncertom profesora i učenika Muzičke škole “Gradu s ljubavlju” u crkvi Svetog Duha u 19 sati.

U srijedu, 19. novembra u 11 sati je prijem crkvenih velikodostojnika u Opštini Kotor, a u 18 izložba “Kotorski likovni umjetnici” u galeriji “Stari grad”.

Istog dana, u Muzeju grada Perasta u 19 je izložba “Ruski samovari”, a pola sata kasnije na istom mjestu  promocija romana “Mig” Gojka Čelebića.

Tradicionalni prijem učenika i studenata u opštini je u četvrtak 20. novembra u 10 sati, a u podne je u OŠ “Veljko Drobnjaković” u Risnu svečanost povodom Dana škole.

Slijedi, u 16 sati vaterpolo turnir najmlađih selekcija Primorca i Cattara na bazenu “Nikša Bućin” pod nazivom “Svom Kotoru”.

Istog dana u 18 sati u Gradskoj biblioteci će biti organizovana dodjela nagrada polaznicima radionice kreativnog pisanja “Grad mog djetinjstva, grad moje mašte”, a pola sata kasnije planirano je otvaranje izložbe “Slovenačka umjetnost iz fonda Galerije solidarnosti” u istoimenoj galeriji.

Promocija monografije Pomorske škole biće organizovana u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u 19 sati.

Praznik grada će 21. novembra u 8 sati pozdraviti Gradska muzika, 8.30 je prijem Gradske muzike u Opštini, u 9.30 je prijem Bokeljske mornarice, u 10 sati polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Risnu.

Od 11 sati i 15 minuta počinje svečani raport i predaja zastave Bokeljske mornarice ispred zgrade Opštine, u 11.30 polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Parku Slobode u Kotoru, a u podne je kolo Bokeljske mornarice na Trgu od oružja.

Svečana sjednica Skupštine opštine Kotor zakazana je za 13 sati u Kulturnom centru.

U subotu 22. novembra u 19.30 je koncert crnogorskih klapa u crkvi Svetog Duha, a u ponedjeljak 24. novembra u 19 sati biće otvorena izložba “Replike hladnog oružja iz privatne kolekcije Andra Ramadanovića” u Pomorskom muzeju Crne Gore Kotor.

Koncert muzičkog sastava Lungo mare “Od Kvarnera pa do lijepe Boke” održaće se u  subotu 29. novembra u 20 sati je u Kulturnom centru “Nikola Đurković”.

6 KOMENTARI

 1. Tužno je što se niko nije sjetio da pomene ovaj značajan datum, kao sedamdesetogošnjicu od “pada” krvave njemačke utvrde – Ledenica.
  Osvajanjem Ledenica, 18. XI 1944. god., kao poslednjeg uporišta koje je branilo
  garnizon u Risnu, rezultitalo je poslije tri dana oslobođenjem
  Kotora i čitave Boke Kotorske.

 2. Slava im. Zao mi je za koga su dali zivote . Malo je casnih danas
  Ja sam bila Titov pionir i ponosna sam na to.
  Imali smo lijepo dijetinjstvo i mladost.
  Danas samo grabe i mlade postene ljude sabijaju na dno.

 3. Veliko postovanje palim junacima za slobodu od fazizma. Prekinuta mladost nema cijenu. Ne sjecamo ih se dovoljno cesto i onako kako zasluzuju. Neki dozvoljavaju sebi i kojekakve komentare na racun njihove borbe.
  Ipak, nesto mimo njihove velike zrtve je moje vjerovanje da bi bilo vise pravde i reda da je ostala Austrija.
  Ovako, u ovoj ,,slobodi” poslije punog radnog vijeka, jedva prezivljavam. Jos gore je, sto mi unuci nisu u politici i ne mogu dobit rabotu. Konkursi su namjesteni. Evo cujem mnoge iz JKP vec ceka nova rabota u Kotor kad pokupe otpremnine. A oni koji nemaju VEZU i dalje na biro.
  Zar je to pravda za koju su oni jadni ljudi dali svoje zivote?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]