Počele kotorske tradicionalne karnevalske fešte

3

Svečano otvaranje ovogodišnjeg kotorskog tradicionalnog zimskog karnevala održano je u subotu 14. februara u velikoj sali kotorskog Kulturnog centra, predstavom teatra “Gašler” i “Kotorskih bokunića” pod nazivom “Mi u kupe, Vi u špade“, po scenariju i u režiji Dolores Bonić-Fabian-Gashler.

Publiku u prepunoj sali pozdravio je i fešte otvorio kapo kotorkog karnevala Luka Knezović.

Ovogodišnja kraljica karnevala nije proglašena tj. izabrana.

U Mjesnoj zajednici na Prčanju u subotu 14. februara održan je dječiji maskenbal.

U nedjelju 15. februara održan je i dječiji maskenbal u Mjesnoj zajednici Škaljari.

dječiji maskenbal MZ Škaljari

U nedjelju 15. februara u 18 sati u Kulturnom centru Art grupa Montenegro imaće svoje karnevalsko veče.

“Grdane – zle vile”, naziv je mjuzikla koji priprema Studio za balet i ples “Alisa“ iz Kotora u ponedjeljak 16. februara u 18 sati u velikoj sali kotorskog Kulturnog centra.

U Crkvi Svetog Duha u utorak 17. februara od 19 sati učenici Muzičke škole “Vida Matjan“ održaće koncert pod maskama.

Karnevalska papalada “Ala maka” na Trgu Svetog Tripuna, uz abrum kao poziv na fešte ulicama starog grada, održaće se u srijedu 18. februara.

U abrumu svi zajedno sa Kapom i ovogodišnjom kraljicom karnevala, mažoretkama, maskama, kotorskom Gradskom muzikom i bendom Lungomare.

Veliki maskenbal će se održati u Poslovnom centru “Vukšić“ u petak 20. februara u 21 sat.

Goste i maske zabavljaće Tri kvarta i Lungomare.

Karneval na Prčanju je u subotu 21. februara od 15 sati, a 16. samostalni koncert Mažoretki “Fešta“ na programu je istog dana od 18 sati u kotorskom Kulturnom centru.

Tradicionalni kotorski karneval 2015. održaće se u nedjelju 22. februara od 14 sati.

Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, tako da će saobraćaj biti zatvoren na potezu od otvorenog bazena do kružnog toka, od 13 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta.

Formiranje karnevalske povorke biće na Tabačini, od zgrade bivšeg “Jugopetrola” do Jaslica, tako će i ovaj put biti zatvoren od 12 do 14 sati i 30 minuta.

S obzirom da će se suđenje i spaljivanje karnevala održati na Maceu, mole se građani da uklone svoja vozila sa parkinga od subote 21. do nedjelje 22. februara do 17 sati, kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja.

Nakon spaljivanja krivca za sve nevolje Kotorana u prošloj godini, fešta će se nastaviti na glavnom gradskom trgu dodjelom pehara  i koncertom Jelene Rozge.

Na dan karnevala tradicionalno iz štampe izaći će humoristično-satirični list “Karampana”.

Organizator karnevala je JU Kulturni centar “Nikola Đurković”, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

3 KOMENTARI

  1. Oko kupa i špada i glavne rediteljice -paštroć i degute.Što nijeste pitali koliko košta taj teatar i jesu li entuzijasti rabotali ili za pare. Nekima nema po kome doć da rade za Kotor iz ljubavi jer su dobro znali doma doć poslje ratišta i Konavala đe su njihovi odili pa su sad veliki Kotorani a ne znaju beknut po kotorski nego na silu. Čudi me od gašlerskoga pozoršta da im ne smetaju takvi kad isti oni pribrokavaju drugima što jes i što nije.

  2. Ma kako je ,,interesantna” ova Dol…., pa jema 3 prezimena.
    To joj svakako čini da je ,,POSEBNA,, Brez toga njente, ajde moja p…. pa L…..
    A ovo ,,sh,, je puno pametnije od ,,Š”…….
    Nema fetivih kotorana, po koji izviri, ovo se sve pomamilo

    Brao…Bez nje i njenog skrivenog talenta za voditeljsko,manekenstvo,režiserstvo i samoreklamerstvo,đe bi mi bili…oliti svaka voditeljska točkica oko 200 ili 300 eurica…a oni škiljavi njen te tobože pušta muziku,i njemu 200 i 300 pa vi viđite,kako dobro feštaju…zarade anke u dvije fešte za čitavu pasanu godinu…onda na ove fejsbukove i portalice se izbljuju na ove te su ig platili…eee…Zvic..,mic Zvic…parice u takulin kao i svi…e za to smo đe smo lijepi moji,lipi moji i lepi moji…aaa da da pozdravim onog nadasve ispirisanog arheobrojača kučaka,mačaka i dr. stanovnika našeg išempijanog grada…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].