Počinju li protesti za smjenu opozicije u Crnoj Gori?

79

 

A sad je priča da je orkanski vjetar spriječio crnogorsku opoziciju da sruši vlast. A da nije njega bilo i da mu se nije suprostavio svom žestinom, valjda instruisan kako se to radi od tamošnjeg DPS-a, na mjesto direktora TV CG došao bi Neđeljko Rudović, medijski savjetnik optuženom kontroverznim biznismenu  Dušku  Kneževiću. Ulica bi imenovala četničkog vojvodu Andriju Mandića za specijalnog državnog tužioca a za guvernera Narodne banke Crne Gore Nebojšu Medojevića, međunarodnog eksperta za mnogobrojne transakcije, transformacije i manipulacije. Dan poslije uslijedila bi ostala postavljenja. Da nije njega bilo, sve bi se završilo za samo nekoliko dana. Ovako, dolaziće u Podgoricu kamioni, avioni, traktori, autobusi i ostali kombinovani prevoznici prepuni demonstranata da pokažu udruženu snagu ujedinjene u mržnji opozicije koja bi po svaku cijenu da postane kalif umjesto kalifa.

Nezadovoljna, valjda s razlogom, vlast je odlučila da se obrati onom drugom dijelu javnosti, za koju kažu da je najmanje dvotrećinska i da zatraži od njih izlazak na ulice poneđeljkom. Njihov zadatak bi bio da traže kolektivnu smjenu opozicije a u protestima bi bili sve do ispunjenja zahtjeva.

Vlast smatra, kaže se u dokumentu o bezuslovnoj smjeni opozicije, da je neophodno da oni nestanu sa političke scene jer ništa nijesu uradili da ih podstaknu na bolji i kvalitetniji rad. Opozicija nije u stanju ni pošteno da odradi plagijat, pa beogradski scenario u njihovoj interpretaciji, izgleda blijedo i kao svaka neuspjela kopija uzrokuje kod dijela konzumenata i posmatrača opštu mučninu.  Dakle, nedopustivo je da nam čelnici opozicije koji hoće vlast ulicom, što je neka  nova univerzalna uličarsta demokratska tekovina kojom se trajno suspenduju izbori na svim nivoima jer predstavljaju bespotreban trošak i mogu promijeniti političku sliku i stanje u društvu, stoji u dokumentu, sa svojom koloritnom kolektivnom psihozom, zaglupljuju kreativni umjetnički inžinjering. Oni se moraju oteti iz ruku magistarskom plagijatoru, Srbinu Skenderbegu, olinjalom rimskom tribunu, bivšem OSCE šefu bez cenzusa, frontovcima u čekaonici za robiju, snupovcima bez boje, ukusa i mirisa, mladoj iz Crnogorske, neovisnim sitnobudžetskim parlamentarcima koji se dobijaju jednostavnim pozivom na mobilni telefon.

Organizacioni odbor protesta protiv loše opozicije jednoglasan je u stavu da se zatraži smjena dijela NVO koje, i pored dobijanja inostranih i domaćih milionskih grantova, nijesu uspjeli da smijene aktuelnu vlast.
Zatražiće se i gašenje „poštenih“ tabloida plavih i crveno-crnih, jer im svakodnevne lažavine nijesu bile dovoljno snažan motor opozicionoj svakodnevnoj  jadikovki da sruše sistem i instaliraju se na željene pozicije.

Traži se smjena opozicije zbog toga što se konačno ujedinila u daljoj demonstraciji nemoći da se odupre vladajućoj koaliciji i pokazala da sveopšte jedinstvo ne može da okupi više od nekoliko hiljada karnevalskih feštađuna.

Opozicija mora da se ugasi i zbog toga što je provaljena u lažima da proteste čine nezavisni intelektualci, glumci, profesori, slikari, pisci, pjesnici i da je to građanski bunt. U strahu da ne budu u zapećku, iako su to čitavog života, njima je ipak draže da se pokažu javno a ispred sebe da isture pione koji će drhtavim glasićem da „zapale“ masu pojedinaca i ukažu na potrebu promjena koje traži crnogorski intelekt.

Jedan od primjera je kotorski čimbenik iz Kulturnog centra „Nikola Đurković“ , osrednji glumac po kazivanju profesora sa Fakulteta dramskih umjetnosti, ali zato dobar i poslušan demokrata. Zbog njega i još par demokrata kojima je trebalo stalno uhljebljenje, mijenjana je sistematizacija i prilagođavani uslovi konkursa nezakonito. Osrednji glumac Grubiša postao je tako desna ruka kume predsjednika opstine Vladimira Jokića, koja je nezakonito na čelu ove kulturne ustanove. Grubiša je glumac Petra Pejakovića, aktiviste i uzdanice DPS-a iz vremena predsjedničkih izbora Filipa Vujanovića i režisera predstave Kotor o Kotoru za koju kaže da je presudno uticala da demokrate dobiju taj jedan presudni mandate. Grubiša ptotestanski ni tekst govora na protestima nije mogao da zapamti, pa ga je u dva navrata morao čitati. Zbog njega i njegovih dobošara iz Kotora, zajedno sa svitom čelnika koja je posmatrala fijasko sa strane, opozicija mora da nestane sa političke scene. To neće biti teško, jer ovakva opozicija kakvu imamo na sceni danas, gotovo da ne postoji. Nama treba ona koja je kreativna. Ona koja je spremna da mijenja sistem i sve nezakonito u njemu, kume i kumove, nepotizme i revanšizme i unapređuje ga a ne mlitava, bezbojna, bezizražajna i najčešće besprizorna.

Zato na ulice dok ih ne smijenimo, sve do jednoga, parola je sa bilborda koje ni orkanski vjetar nije mogao oburdati!

Slavko Mandić

79 KOMENTARI

 1. ..ako je vami vjerovati ovaj NAČELNIK općine Bileća…ka da je u rodbinskim vezama sa vami “crnogoricma”..koji ste slično rekli podižući onaj spomenik”(sa Majne i Rajne-OSLOBODIOCIMA ND MNE -autora i tvorca -sa mitropolitom Lipovcem 12.srpnja.1941- Sekule Drljevića-ustaškog četnika) pripadnicima SS divizije “Princ Euken”–koji su diljem ND MNE-ostavli u krvi i pelu iljade Crnogoraca..od Dola u Pivi do Lazina,Velike-na Čakoru i diljem….naše bivše domovine..od 1941 do 1945-pa danas taj “EPOHALAC” krasi vojni aerodrom “Knjaz Danilo”-u Golub ovce…svečano pod kamere OTKRIVEM-2016.ano-listopada(oće vam se ovaj mjesec posrećio vas je!) ..u gdini PROSLAVA 75 .godišnjice Trinaestojulskog ustanka Crnogorskog naroda..od 1941 do 1945 godine…MOJE MILE i jedine UJČEVINE!!!!

  Na koncu bez konca..kažite Vi iz Prcan ovome puku-pučanima kako se VABITE i po mami i po tati-života ti i obraza ti.. I đe su vam preci i što rabotali do 13.siječnja.1916.ano; i do i od 1.prosinca.1918.ano; i do 12.srpnja.1941.ano; i do 15.svibnja.1945..i do i od 11/14.siječnja.1989 godine do dana današnjega…Možda da tu nađete ISTINE o vama i vašim precima ME ĐEDIMA..koje pokušavate da nakalemite meni…Kasnite,kasnite stolećima dragi Dritto di Prcan…abonentu Kotorske poslovne jedinice nVO KALEZIĆ..AMIĆI HOMIĆI klanfovani-doprešednika Moj gada jadova..o kojem je pisa juče gospar Pepe-Parilo..dritto na ovaj Portalić…

  • Razbudi se jole i bez nervoze.
   Javiću ti se popodne, da vidim jesi li regulisao obaveze prema potražiteljima i da te podsjetim na još neka tvoja nepočinstva, a u vezi duga koji si ostavio u vašoj gradskoj kafani na Prčnju.
   I ne diraj mi u Svetozara, ne grješi se!
   FUKARO ŠPIJUNSKA!

 2. Opština Kotor Ćatoviću ne crkava pod čizmom podgoričkog okupatora. To nije istina. Ima 20 miliona budžeta koje troši sama ali ih razbacuje i dijeli svojim pripadnicima. Vi ste kulturan čovjek i nikoga niste uvrijedili u komentarima jer samo iznosite svoje mišljenje. Morate znati da je ova vlast u Kotoru za samu opštinu najgora koja je ikada bila.
  Što se tiče lokalne stranke, zar Vi nijeste predsjednik Bokeljskog foruma za Risan? Bili ste demokrata, pa bokeljski forum a sad gdje ste? vaša je stvar ali Vam izgleda niko ne valja. I nijesu baš nešto složićemo se.

 3. Bravo Karl, iščeprka si Drinjaka Ivana iz Livna, osuđenog i streljanog Drinjaka
  ustaškog.
  Ne pominje ga ni Budo Simonović u
  libru: “Ognjena Marija Livanjska” !
  Ko zna , ima tu i kotorana : Ludvig
  Lombardić, Tomas Zambata,
  Božo i Makso Milošević,
  (?Jure Boroe) i dr. koje neću sve
  nabrajati, njih oko 70! – za koje se zna u
  Agramu !
  Neki su i sada tamo sa onizima iz
  Popova polja ušatog , neuzoranog i
  jalovog …
  Tu su i oni burazeri što su se čekićima
  po testama tamburavali, na Parilu!
  Treći brat se srbinom kazivao, a
  potomci su mu u Raguzi , danas .
  Interesantno bi bilo čut u kojoj
  crkvi je Joe škropljen u pelenama i
  da li bi mu “rođo” , da je odenak
  rođen, možda pjevao lode !
  Što se čekića tiče, ima još jedan slučaj!
  To je ubistvo Vjekoslava Luburića,
  kojeg je čekićao Ilija Stanić , u Španiji!

  • ..iz “picolo bianki zagreba”..od 10.travnja.1941 godine-prevođeni svećenikom Butorcem – kad se Škaljarima vijorio STIEG šahmatšahovnice..ka i na neke-istina rijetke- kuće po “slavijansko-srbskomu” Bocha di Cattaro a Perzagno…?!…Uz dopitanje.a ko bijaše taj macani Vjekoslav Luburić-(jerbo su Luburići- porijekla iz Pive) i oklenake je bia..? I da nije taj bia SELJANIN-sela HUMAC..općina današnja Široki Brig west ercegovanija….onije samomencovanogovnarije- la merde sa potoka ZVIJERonjaka-sa dna od dna Šklajara(Moj gad i compania)-tuti canti la merda..italo-germani…?!
   Na ultimu od ultime-a oklenake je bia ovaj “DUO Milosević”-jerbo ima gi u Šišiće jedna kuća..pa da niesu oni bili(greškom) na Livno..?

 4. E Jordane, Ivan je streljani ustaša, a Ti živ, nu koja je to ravnateljica bila?
  Za Tvoje ravnanje, među strijeljanim je bio i Gracijan Abović iz Lastve blitvsrske, pogodi koje ?
  Sve je kod Tita popisano .

  • ..jest da je bilo prije dva tjedna..ali se ne sjećam da si ti Karl ili Pero_GUDIN zvani džora i slova napisali oko onog USTAŠKOG ORGIJANJA..na onoga vaterpolistu rođenog Prčanjanina..koji je napadnut na Spljecku pizanu sa “priručnim alatima-sredstvima, koja su korištena od travnja 1941 do 1945.u Jasenovcu i po Ercegovačkim jamama đe je pokalno i bacano na HILJADE SRBA (priznat ćeš da su HILJADE-VEĆE od STOTINA) posebno ljeta i jeseni-1941..dok se “mrtvi srbi nisu opametli”!!!

   • Griješiš Jordane u procjeni, evo sada osuđujem splitsku omladinu,
    poustašenu od propovjednika
    rktog Luke Prcele i Marina Barišića, tamo njima na “ravnanje”,
    a Tebi da ne prozivaš za
    insinuirano anti vaterpolo
    “srpstvo”!
    Nisu ni Tebi draga spominjanja
    kasapljenja crnogoracah od
    1918. pa četnika 1941 – 45. pa se
    o tome ne oglašavaš, a oćeš Nas
    iz Perpera “vagati” karakterno,
    preobraćeni potrčko Glavatičićkoga škriparskog štaba.
    Pazi se Humčeve tipkovnice
    Dritto di Perzagno !
    Odi tamo đe raste limun žut!

    • …mora da si bio na bolovanje-od kad si u nVO UDRUGU sa HOMO NOVUS-KLANFANIM Moj gad jadovom..koji nosi IZBUŽANE REBATINKE..Pepe Pario-znade ko je Moj gad jadova BUŽIRAO..u akaciji”ŠUNJARENJA”-oliti špijavanja oko KULTURNOG CENTRA…?!

     • Jordane napusa li što za Karampanu, dok je jošte ona scatula plava na Kažotu?
      Ubači dok si na vrijeme, makar
      tanke bječve za urednika!
      Znaš što, oni u rebatinkama
      prazni škatulu ka žuboks, pa piši
      istinu.
      Pošalji Pepe-u turu pića u
      Perper i Troju, donio Ti je exclusivu.

   • A ćuj Jole, klero-konzervativci
    rastegli možđane mulariji, koja je nastavila putem svojih didova,
    kojima se na Dinari, sijalo U , na
    glavi !
    Nije JNA trebala napušćat Velo
    misto i Divulje, što si Ti po tom pitanju ućinija?
    Nita, kako Mi se pari!
    Bartul Barćotski si Ti Jordane!
    Zaklinjao si se Titu , da sa Njegovog puta ne hoćeš skretat’,
    a sadake si i kontra Crne Gore i
    nasrćeš na samobitnost crnogoraca, nađoh Tvoj jadac,
    Tvog Ivana, ustašu, presuđenog i
    likvidiranog.
    Šta ćeš , u cara Trajana, kozje su
    “U”ši (je, š[t]ete!).
    Štitio si popove, a sad se žališ na njihove spletkarske rezultate rada po Spljetu, čudna neka Tvoja,
    logika i retorika.
    Čitam što se oko Tebe merdaje.
    Sam sebe zaplićeś Jordane
    improvizatorski bedekinu.

 5. Poodavno je već isteklo vrijeme, koje su brojni proroci, znani i neznani označavali kao kraj ove civilizacije, moguće čak i planete. Ne treba olako obaciti ni mišljenja onih koji smatraju da se to već dogodilo, a mi smo eto u okviru iluzije da još postojimo. Održava se ta iluzija svakodnevnim vezivanjem pertli na cipelama, serviranjem pribora za jelo, pa i disanjem – zašto da ne-? Meni je svejedno jer se ne trudim da ovovremenom dotrajavanju pokušam dati neki viši smisao.”IMPERIM SERVATUR NON RATIONE IMPERI SED RATIOIS IPERIO” ili – Vlast se ne očuva razlogom vlasti već vlašću razloga – grmio je Ciceron,mada su brojna mišljenja da je ovu misao “pozajmio” od Demostena. U svako slučaju nikada nije optužen za plagijat… Nije to tada bilo ni tako lako utvrditi kao danas, kada je plagijata neuporedivo više.
  Dok sam čitao Slavkov autorski tekst, a potom malo gvirnuo i u komentare, prisjetio sam se nekih dešavanja iz ne tako daleke prošlosti, kojih se treba prisjećati, da ne bi padali na ispitima, čija su polaganja plaćana velikim bolom, a ponavljanja su još bolnija. Ne bi mi bilo teško da se složim sa gospodinom Mandićem da treba organizovati miting protiv opozicije u Crnoj Gori, kada bi kao takva stvarno postojala, ali ona se uglavnom svodi na opoziciju Crnoj Gori i svim njenim tekovinama i dostignućima.
  Situacija u našem Kotoru je nešto drugačija…Voljom građana došlo je do političke inverzije, tako da je vlast prigrabila opozicija, a dotadašnja vlast otišla u opoziciju. Brojni su razlozi doveli do takvog političkog raspleta, koje ne može analizirati jedan sumarni komentar, kad to nijesu uspjeli ni oni koji su se time “ozbiljno” bavili.Kao zaključak se nameće da je Kotor grad najgore vlasti i najgore opozicije.
  Prije petnaestak godina valjevski konceptualni umjetnik i posljednji autentični balkanski revolucionar, Bogoljub Arsenijević Maki, u svom rodnom gradu je pokrenuo miting protiv vlasti i opozicije. Na tom mitingu je dokumentovano iznio sijaset dokaza o izbornim prevarama vlasti i opozicije, o prelivanju čitavih paketa opozicionih glasova u vladajuće kutije.Koga bude više interesovao nastavak Makijevog djelovanja, može saznati iz uvida u dešavanja petog oktobra u Beogradu.
  Mišljenja sam da se ne mali broj građana u Kotoru pita – a koga mni to dovedosmo na vlast-? a još veći se pita – zbog čega je opozicija beskrvna i apatična -? Da li je u ovom našem gradu vrijeme za nekakav Makijevski miting?Da li bi neko ko ima snage da ga podrži trebalo da stavi prst na čelo? Ili će to biti još jedan zakašnjeli lament – QUO VADIS KOTORE-!!!

 6. E ne bi im Mandiću puštao da ti lažu kako pišeš za pare i pitaju koliko su ti platili, pa da je sve demokrartija uslov da ćemo se ujutro probudit.
  Možda tako treba, ali ja im ne bi davao toliku demokratiju. Kome ? Vidi ih kako izgledaju i ko su u Kotor.
  Oni vlast narod se za glavu vata.

 7. Ljulja li se Podgorica, na valove ?
  Idemo na Moraču da plivamo, ovdje se od lumbrelina i furešta ne može ni noge umočit.

 8. Koliko su ti platili ovaj tekst Slavko, zna se da pises narucene tekstove? Reci ne stidi se, jesam i gotovo.

  • Radovane Karadžiću kao je u Hagu ?
   Što misliš jel su trebali sa tobom da budu Dule njoka advokat DEMONKRATA
   i Perica novinar iz Herceg Novog poznat kao Perica serica ?
   Znog laži i propagande i širenje mržnje devedesetih !
   Jel to pošteno oni na slobodu a ti u prdekanu ?

   • …”Aški sude”..pitanje tvoje treba da glasi,a-pri tome da ne LAJEŠ ka pašče na zvijezde..pa da pitaš :”A jel uz Slobu treba u Hag i “tader srski trio “LA CAMPANELA-MoMiMar.. i ostala nesojlučina-danas “crnogorska hajdučija”-tader kako su blejali od planina pa do mora-od Ulcinja do Novoga…”e su ponosni na svoje srpsko porijeklo i crnogorsku državnost”..koja je samo u Bosni i Hercgovini-bez ostaije republika i pokrajina..odvela u smrt-tačnije likividirala više od 105 hiljada građana BiH od kojih preko 60% bijaše nejač kažu ARHIVI AŠKOGA SUDA…!!!
    Jel to pošteno-a ti i dalje BLEJIŠ..”Aški sud-e”?!

   • Moj Haški sude, da je sreće naravno da su te koje si ti naveo trebali snositi odgovornost. E sada koliko su sa svojim djelima i propagandom doprinjeli tom krvavom piru, ili bolje rečeno ratničkom pohodu na Konavle i u cjelini čitavome Dubrovačkom primorju, najbolje mogu posvjedočiti oni sa “naše strane” koji su izgubili nekoga voljenoga.Braniti nešto ili nekoga, koji je počinio takva djela, jednako ih je svrstati u istu ravan sa njima. Njoka i Perica su za svakoga normalnoga čovjeka koji su u ta vremena pratili njihova neistinita,neobjektivna i huškačka izvještavanja, trebali da je srečr da popiju robiju bez imalo milosti.
    E sada ovakvih odvjetnika kao što je replikator zvani Jole, koji je istoga časa stao na stranu ove dvojice ima koliko oćeš, samo što je Jole izraženiji, jer je ta stara fukara radila ista djela kao i pomenuta dvojica, samo na drugi način.
    U to ti se lako uvjeriti čitajući njegove tekstove, ili bolje njegove replike.
    Veliko ništa od “čovjeka” špijunčina i fukara!

    • Moj građanine, noću se šunjaješ oko kulturnog centra , Bandijere i ideš u patrolu gradom, snimili smo Te kicošu u bušenim rebatinkama.
     Tačno u 22.00 sahata , otkucanih i
     zakundačenijeh, firuli firule.

     • Ajde konačno vise da si me snimio. Sada kada si to obavio, nadam se da ćeš posvetiti sebi malo vremena da snimiš glavu.
      To ti toplo preporučujem Pepica!

     • Bravo drug Pepe, pravi si gradski geriljero, raskrinka si Towna
      smiješnog, zaobilazi on pomalo naše Parilo.
      Pjazza od Kina je njegova buža,
      tu on crpi nadahnuće, kod stare murve , a u Kaštio ne smije, lao ni oni vekjo avokat sa Zlatnijeg Njiva!
      Još malo pa ćemo na Banj.
      Jordanu si poklonio informacije, pa on Towna karambolira.
      Bit će biljara od šponde i trljanja gumicom.
      Aferim drug Pepe….

     • ..ki magarac materi.1oo% ga je… KLANFIRAO-od šponde!!!
      Eviva novi zakon(po dva osnova ćedase INTAVULA-na svoga ME ŠEDA iovinu u srtarom gradu..n vrata od Šuranja..”ne boli–ne srbi-ne posramnjuje-a gili gili firuli..kaj bi rekel Pepe-Parilo za HOMO NOVUS..KLANFANOVI-1989 DANIJEL -u naravi doprešednik nVO KALEZIĆ…. Moj gad jadova …!

    • ..u Kotoru gradu od starina..19.studenog.1991 godine..Skupština Općine Kotor na POVIJESNOJ(JEDINA takve vrste-do današnjeg dana održane u tadašnjem 26 okrugu-crna gora Velja kaspinova i grobara Slobina srbija…!!!)..8.sjednici ODRŽANOJ 19.studenog.1991.godine DONIJELA JE :
     R J E Š NJ E
     o razrješenju DUŽNOSTI SEKRETARA
     SEKRETARIJATA za NARODU OBRANU OPŠTINE KOTOR

     I…JORDAN DINJAK,razrješava se dužnost sekretara Sekretarijata za narodnu obranu opštine Kotor sa DANOM 01.studenog.1991 .godine,..NA LIČNI ZAHTJEV!
     II….Ovo rješenje stupa na snagu DANOM DONOŠENJA!!!

     Broj:01-4375
     Kotor,19.11.1991 g.

     SKUPŠTINA OPŠTINE KOTOR

     PREDSJENIK
     Andrija Perišić s.r.

     Za sve nejasnoće..obratite se ARHVI SO DEMOKRATA KOTOR u ulicu:..BižantovU.. Stari grad Kotor..ili Državnom Arhivu u Kotoru-đe je podhranjeno ovo UNIKATNO povijesno RJEŠNJE..koje govori da nas još ima koji smo ŽIVI-ŽIVIMO bez straha od vašijeh /po/KLANJA iz perioda “Svetoga rata za mir..u spašavanju srpstva i kosova”-u kontinuitetu izražavano sa ponosom.” na vaše srpsko porijeklo i crnogorsku državnost-ka u PR..NO” ..na Konavle i Dubrovnik-predvođeni MoMiMar-ovima PIONI-rima kasapina i grobara sa Dedinja…dragi Moj gad od gadova i “VRLI POTOMČE…svojijeg ME ĐEDOVA sa potoka ZVIJERonjak…sa dna od dna Škaljara!!!

     U očekivanju vašeg odgovora..uz vas cijenjeni POTPIS/koji krijete ka PUTANA POSTENJE..a la vasa rahmetil baka darodavka..iz Copora kopiladi beckih konjusara/senca DNK/..okupatora dijela Crne Gore od 1818 do 1918 godine..!!! …

     IZRAVNO SAM VAM ZAHVALAN..na vasem blagodaru..koji mi SILJETE iz Vaseg OSOBENOG Z R C A L A/Njegos/…!!!

     • A Jole lično si sebe u četništvo upiso, kad si se iz SKJ ispiso, srami se !
      Kad si laga, kad si postao komunista ili kad si se u četnike upiso?
      Lažo lažavi i labavi ne brljaj ovuđen.

    • …rece neki izvjesno neizvjesni Pepe Parilo…za necesovoga@ Moj grad jadova@ …nocu se SUNJAJES oko KULTURNOG CENTRA, BANDIJERE i ides u PATROLU gradom/dati novi posal rabota u SPIJUNAZI za KOMITERNU !/,SNIMILI SMO TE kicosu u BUSENIM REBATINKAMA/mora da su ga registrirali..akonto RUPA na rebatinkama..da je to onaj dopresednik @nVO KLANFOVANI HOMO NOVUS..1989/..!
     Tacno u 22.00 sahata,otkucanih i ZAKUNDACENIJEH/u one BUZE od rebatinki../,filule,filule…

     Dakle,ISTINA je za ovega @Moj grad jadova ,da je IDEOLOG nVO HOMO NOVUS zaduzen za PROMIDZBU klanfanja.. istoprepolovljenijeg brakovolova …Au,auuuu atento i drzite latu na buze od rebatinki.. dok vas ova @patrola MIMOHODI..E bo.@nikad nije kasno.dok je Moj grad jadova i njemu nalik/ odostraga…ciklicno klanfovanijeh..kroz buze rebatinki!?

     • Opet ti Jole “hopa-cupa” i opet komentar kao rolna papira. Možda si promuko pa te grebu krajnici.Možda ze zaebava i ta proteza pa ti zulja te “desne”.
      Svrati malo do zubara na Tabačini da ti je malo isturpija i da konačno kreneš normalno i pričati i pisati.
      Toliko od mene stara špijunčino!

     • ..ljudi nemaju ljeba ni mesa-za razliku od tebe sa svime time si snabjeven i to -TAZE..pa se po kotorskoj škuribandi GREBEŠ i ŽULJAŠ a la maca u nVO HOMO HOMIĆ-DANIJEL 1989/2019…Ako je vjerovati Pepe-Parilo koji te uhito kod KuLturnog Centra đe su te ŠUŠNJARALI-KROZ BUŽE TVOJIH rebatinki..TVOJI IZ nVO LOVI…HOMO HOMIĆI-AMIĆI!!!

 9. E greote od ove opozicije.Ni vrijeme ne mogu ubost a ne vlast obalit .Da su pratili prognozu na RTCG nebi se onako pomeli bi ih vi

 10. Koje ste vi dno pa jeli moguće da ćete i dalje da podržavate lopovluk,ustvari vjerovatno ste podobni pa vam ovaj sistem valja,vjerovatno ste na istoj tadašnoj dužini sa onom kovertom,a dje ti je jugooceanija jugopetrol i sve ostalo sto su preko svih vas poltrona lagano ponijeli iz kotora,sram vas bilo još imate hrabrosti da se obraćate nekome,vi koji ste za ovih 30 godina zaslužni sto je Kotor zamalo izbačen iz unesko-a,vi koji ste u najmanju ruku razorili Kotor,E pa neće moći dragi moji lopovi,kako došli tako ćete i otic,sa ulice

 11. Slaviša Grubiša se buni, da je građanin drugog reda i da mu je mala plata. Njegova je plata, bez ijednog dana radnog staža, preko 800 eura. Odma menadzer. Da ne računamo što drži školu glume a ne plaća nikome ništa i što dobija odlične honorare za dječji festival. I njega pišu da je organizator?! Kakvi crni organizator?! Dali mu ulogu da čita da ispadne da su zbilja građanski protesti. A ono stranački obojeni skroz. Taj mali je neznalica i aktivista demokrata. Dobio i tu honorar. A majke sa 3 djece i slične naivčine nasjele onako junački. Manipulišu njima na krajnje beskrupulozan način. Demokrate i ekipa bi da zavladaju po principu sjaši Kurta, da uzjaše Murta. A koliko znaju pokazali su. Dobro nam došla Ceco, to smo i zaslužili. Baš kao da su 90-te. Regres, a ne progres.

  • Demonkrate imaju svoje prepredenjačice što krstare komunitadom, mute sve čega se
   ufate.
   Uljegle su u institucije sistema, pa
   bišaju iznutra, a pokušavaju i po fameljama spletkarit !
   Nemote im vjerovat.

  • Istine radi Slaviša drži školu glume sa Petrom Pejakovićem u Podgorici, a Kotor im je filijala…i svakako plaća im se stan od sredstava dječijeg festivala. Da se ne brkamo. Sve je interes. ..dok naša djeca po bijelom svijetu prose komad hleba.
   I još nešto, vrlo je simptomatično što su u ovoj plagijat predstavi uloge dobili loša dramaturškinja i loš glumac. Da su dobri u svojim profesijama možda bih razmislio i pošao za njima. Ovako…neka nastave da igraju svoje uloge.

  • Tako je.Kad Slavko to piše i naravno potpiše onda ga razapinje Štriper i dr Budala sa svitom promašenih.
   Mentor Grubišin čuveni trgovac Pejaković je u amneziji pa da ga i ja kao Mandić podsjetim da je bio na binu za DPS u Kotoru od Kotora za Kotor i protiv njega ni manje ni više nego na promociji za Filipa Vujanovića.
   Zato Mandiću i Skala, samo nastavite i ostaćete svijest i savjest poštenog Kotora.

   • Tačno tako, živa istina. Pejaković je primio prije par godina 13 000 eura za 12 dana festivala, plus smještaj, hrana tantarice… Što mislite čije su to pare? Potroše mnogo više na honorare nego na programski dio. Tu je i Grubiša. Ne znam samo okle im obraza da bilo koga kritikuju za bilo što. Pejaković bi prodao i tetku da je ko oće kupit za 5 eura.

    • ..da gospođa Bernard toliko dugo VLADA>>> (još od prije par godina-ali ne reče..ovaj LAJOLAŽOPISAC?)<<<..I da KRIVOTVORI-zlouptrebljava stolovač derektora Centra od kulture i napretka-DOMORODACA-"starosjedninasađeni-ka bugarin tuku"..obadalih goveda i magaraca iz ABlejalice kontrarevolucije-1989 godine…?
     Fala ti Bože-znaš li ti koliko u našeoj opštini ima ovije
     "STAROSJEDNINASAĐENIKA-DOMORODACA"..poput Moj gada od gadova i druge obadale MARVE..koja se "uredno stabilizrana via "BJANKIH KUVIERTI"..javlja-po diktatu partija na vlasti od planina pa do mora..i Kotor pasti mora..?!

     • Jeste Jole , moguće je, pa i Ti si se
      prešalta, ka i oni spljetski bizin,
      Miljenka Smoja !

 12. Veljko ĆATOVIĆU nijesi ti raumio ovaj tekst. Nije to odbrata dps nego oslikavanje nesposobne opozicije koju valja smijenit jer ne može da smijeni vlast 30 godina i to neće moći još trideset godina narednih. Opozicija je takođe kriva zbog svega u ovom društvu. Oni rade isto pa i gore tamo gdje su vlast što možeš dobro da vidiš iz Risna gdje ništa nijesu uradili do sada više od dvije godine. Najlakše je napadat Skalu i Slavka a ne udubiti se u srdž. To ne valja Ćatoviću jer ti nijesi nekakvi ostrašćeni čitalac pa da napadaš zbog toga što si druge vjere ili nacije nego iskusan čovjek. Ali svako svoj krst nosi.

  • Poštovana Soraja , tekst sam razumio jako dobro i napisao jedan komentar. U tom komentaru niti jednom riječju nisam branio tzv. opoziciju. Ako ne valja vlast i opozicija onda bi bilo logično da se u Kotoru formira neka lokalna stranka. Medjutim to sa lokalnom strankom u našoj opštini ne ide.
   To šta je opozicija loša ne daje pravo DPS-u da rade ovo brutalne prevare i pljačke naroda te da blokira pravnu državu.
   U komentaru sam predložio i jedno nadstranačko tijelo koje bi kontrolisalo partiokratiju.
   Da skratim priču moj zahtijev su ostavke premjera i predsjednika , a zatim vanredni izbori.
   Evo i zašto to tražim.
   Čudno je da premijer i predsjednik nisu podnijeli ostavke odmah kada je otkriveno da je njihova tijesna izborna pobjeda nelegalna. Tako bi za taj skandal bio odgovoran samo prevarant Migo.
   Trebaju biti svjesni da ako ne podnesu ostavke taj nesretni Migo će biti njihova žrtva a ne krivac.

  • He, he, he, Sorajo, to je risanski sin.
   Za dinar da iješ, i kruva i sira i da Ti ostane !
   Pitaj ga oće li makaruli?

   • Karl ne razbacuj se sa svojim duhovnim bogastvom ovdje. Da si malo vise čitao u svom promasenom životu znao bi da je Vaso Ćuković bio risnjanin. Shvati bar besmisao svog komentara. Risan nije u ovakvog stanju zbog gradjanstva koje tu živi. Za ovo stanje odgovorni su kotorski poltroni , kotorski lopovi i podgorički lopovi. Da bar trećina novca koji Risan zaradi ostane u Risnu , sjajio bi se.

    • Da, da, svakako Veljko, šalio sam se. Risanska moneta osim Baileja,
     bila je , ŠKRT!
     1 škrt = 100 cicija !
     Što se lupeža tiče tu si u pravu!
     U Kotoru stoluju pomodarci,
     jednako serbi i kroati, sve
     kvazi gospari, ima ih i u Perastu,
     kao i u Risnu sljedbenika
     Miloša Kovača!

     • ..bi se reklo da u ova pobrojana mista..đe abitavaju našljednici Miloša Kovača-bogu kristu zahvaliti…izravno- nema potomaka Anta Pavelića..exsportovani-na vrijeme-na preobuku.. put Spljeta i drugih destnacija..slebenika Anta Pavelića…pod kontrolom gospar Pelenića-iz Banskije dvori beloga Zagreba..?!!?!

     • Ima, kako nema, pa Miloševi su odili u Škabrnju i sa Đuićevijema
      drali čapre vlajima po Dalmatinskoj Zagori!
      Sinoć pročitah spiskove streljanih ustaša 1945,6, pa nađoh i
      Ivana Drinjaka iz Livna (?),
      vjerovatno neki Jordanov
      rođo koji je mjenjao vjeru za večeru, ili su to Jolovi iz nužde radili, još za vrijeme Marije Terezije !?!
      Miloš je sarađivao i sa italijanskijem kolaboracionistima iz cijele Boke, posebno sa Ljute, Dobrote i Kotora!
      Pitaj Vukasoviće i Ivkoviće sa kojima, počevši od Raškovog brijega. Xnaš li koga su tu strijeljali?

     • …zaboravljate da vi niste rođeni među nama-nego ja među vama…! Pa sam tu bia spašen.jer sam bolje učio od većine nego od manjine! Što bi se reklo..da sam u tom spasenju…naučio što znači voljeti manjinu..pod forcom ideologije prispjele iz Krvacke..i prije i poslije travnja 1941 godine…i upoznao lako prepoznatljivi stil “zamjena teza”-ovako kako to vi radite..pa “ubacati dopitanja..mjereći stotine ijada poklanih Srba..plus Roma..plus Jevreja od Jasenovca..i prije Jasenovca..diljem Ercegovine..u kojoj su sve jame napunjene tijekom 1941-od 18.linja. Koricke jame kod Bileće pa do Čapljine i dalje ..sa ijadama poklanih i poluklanih -(vama dragim i onda i do vijeka…ako ja dobro čujem vaš “umilni jezik”) SRBA-bačani u te vaše “prevaspitne jame”..diljem NDH..koja se graničili sa četničkim Banjanima više Bileće..pa do Černomelja na granici sa Slovenojom..i na ševeru kod Zemuna..i nase put zapada diljem Posavine-niže Srema- Slavonije-Cjelovita današnja BiH- Like-Korduna-Banije i Dalmatinsko zalđe..I danas vi sinjor Karl..uzimate Krivošijanina Miloša Kovača-malu macu četnjičine-naspram vašije ideološkije bliznjaka…a istodobno zaborabljate -“literate”..vaše komšije.(među kojima je bila i jedna gospa-Ravnateljica Prčanjske pošte).koji su pravili spiskove-pravoslavaca u onoj crkvici na Trojstvu u Stolivu..po kojima je trebalo da bude pokolj izvšen..pri dolsku 1943 ustaša u Boku?! Nota bene na tom spisku bila je jedna mala beba..stara 10 mjeseci iz Prčanja..prezimena onog Ivana Groznog iz Livna..-i da su ustaše stigle..vi danas nebiste znali za Ivana..jer njegov prezimenjak nebi bio živ..a vama olakšanje..da vas nebi imao ko sputavati u-repetiranju onog nedovršenog pokolja u Prčanju i dljem Boke-zaljeva krvackih svetaca-1943..!

     • Karl što se raspravljaš sa četničkim odvjetnikom koji je
      TITA izdo pa mu sve vele ,Đe si pi.do !
      U svom pomračenom-četničkom umu vekjo stroco napisao je ;
      “nedovršenog pokolja u Prčanju i dljem Boke-zaljeva krvackih svetaca-1943..!”
      Znači po njemu lažavom vekjem stroncu koji je ubacivao u abandonate kazze di Croati , kao komesario-četnik ,refuđine Serbe di ex Jugoslavija, je bilo pokolja započetog nedovršenoga u Boki.
      Snilo se babi rogi prčanjskoj Jolu TITOIZDAJICI što bi mu bilo milo da se desilo, a nije BOGU hvala !!!
      A istina vera je da su u Boki Kotorskoj samo ČETNICI, pljačkali ,prebijali, silovali i ubijali-klali, Bogdašići, Luštica, Risan itd.???
      Za obrnuti slučaj nema ni jednog primjera, da su Kroati ili Crnogorci to napravili drugoj strani !!!
      Tako vekjo stronco di Prcanj širi mržnju i lažavine po ovom portalu kao i oni koje brani ovo vekjo stronco di Percanj.
      ON je odvjetnik DEMONKRATA i DF-ovaca jer kad je DRUGA TITA izdo i bio šofer i špijun za grbaljske petokolonaše ,onda je to normalni povijesni slijed događaja.
      Za VEKJA STRONCA JOLA Malo iz povijesti ;
      Ovih dana, pod okriljem noći, u Bileći je uklonjen partizanski spomenik iz Drugog svjetskog rata. Zašto? Umjesto petokrake, na omiljenom okupljalištu mladih, uskoro bi trebala zasjati kokarda. Bageri i viljuškari su sramotno, mučki, uklonili Spomen obilježje Desetoj hercegovačkoj brigadi, koje je više od 70 godina predstavljalo simbol antifašističkog otpora Bileće u Drugom svjetskom ratu.

Centar Bileće krasiće novo obilježje – 13 metara visok spomenik „zahvalnosti” ravnogorskim četnicima.
      Treba podsjetiti da je Bileća mjesto u istočnoj Hercegovini koje je po broju narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata bilo među prvih 5 u Jugoslaviji. Istovremeno je i veliko stratište Bilećana, od kojih su mnogi ubijeni u divljanju četničkih jedinica. Sad se tim fašističkim četničkim jedinicama podiže spomenik. I to pod patronatom opštine Bileća.
      Iz bogatog četničkog almanaha zločina, dovoljno je napomenuti samo da su četničke jedinice početkom septembra 1941. godine poubijale u Berkovićima i Trusini 526 muslimanskih civila iz obližnjih sela, svih starosnih dobi. Od toga je 365 bačeno u jamu.
      A tu je i slučaj jame Čavkarica, koja u svome grotlu krije kosti nekoliko stotina ljudi bačenih u nju. Svi su bili Bošnjaci iz sela bilećkog kraja. Tačan broj onih koji su skončali u jami nikada neće biti poznat. Znaju se imena 468 ubijenih, ali se zna da je i broj znatno veći, pošto za mnoge niko nije mogao dati podatke, jer su cijele porodice iskorijenjene. Vjeruje se da se broj kreće do 700.
      Na to sve, Smiljan Aleksić, načelnik opštine Bileća, sav ponosan, za Radio Slobodnu Evropu lakonski kaže:
      „Ja ga doživljavam kao nešto što je trebalo davno uraditi. Kad su mogli partizani praviti partizanima spomenike, što ne mogu četnici četnicima?“
      I za razmišljanje jednog neočetnika koga su izglasali drugi neočetnici na lokalnim izborima, nema tu ništa sporno. Ima jedna druga stvar koja je čudnovata, užasna i jadna istovremeno.

 13. Svaka čast Slavko na ovakvom tekstu. Sve što kažete je istina. Vjerovatno je Milo naručio buru da rašćera demonstrante😁. Sve dok je opoziciji milija Rusija i Beograd od Crne Gore mi ćemo biti za ovu vlast. Jest da imaju velikih grešaka ali bolje i oni od četnika i početnika… Da je opozicija za evroatlanske imtegracije, NATO i EU, mozda bi drukcije bilo a ovako ostaju im samo opozicione klupe…

  • Blazo, Blazo, mislis li da ce nam ruze cvati u EU i NATO? Pitam se zasto Svajcarska nece u tu druzinu? Pitaj majke one djece iz Murina koju Nato nazva kolateralnom stetom bi li i one u Nato? Ada Crnogorcima nije trebao tutor nikad. Sad svi jure u zagrljaj tutora.Blazo, krmad neces smjet drzat, niti pravit rakiju i vino. Domaci sir zaboravi. Sve po njihovim standardima i GMO hrana. To ti je delikates. Niti sam za opoziciju ni poziciju. Sve mi se smucilo. Zavrnite braco Crnogorci rukave i uvatite se rabote. Nece nam trebat EU. Nato su nam vec ukeljali a nijesu nas ni pitali.

   • Poštovani Mujo, pitaj ti za “kolateralnu štetu” majke u Srebrenici, Vukovaru i Sarajevu i Dubrovniku… CG ne može biti i nije Švajcarska jer nema to što ona ima. Nju je i Hitler zaobišo jer svima odgovara jedno mjesto na svijetu dje će im pare bit na sigurno. Krmad nisam držao niti peko rakiju niti ću to radit a ja ću za svoje pare da kupim Dzek Daniels ili Moet. Tebi izgleda što CG nije pod tutorstvom istoka nego zapada a takodje pitaj našu braću Srbe koliko dijaspore živi u Rusiju a koliko na mrski zapad, Austrija, Njemačka, USA… Ja ne bih iz inata uzimao dolare i eure od mrskog zapada da razmišljam kao ti.

    • Slazem se Blazo, ni za mene nevine zrtve nemaju “predznak”! Ali svi su bili u velikom grijehu! Po meni, NATO nam ne treba. Da nase momke odvukuju ko zna dje i za ciji racn. Ni Norveska nece u EU, Englezi se koprcaju da izadju. Za GMO ce nam unuci platit sto ce papit. Nisam mislio licno da drzis krmad. Mislio sam na bogatstvo sela, koje ni danas nije poduprto od strane drzave. Viski mozes piti, ali ta obojena pica i nijesu nesto. Ko zna dobru lozu napravit, nema viskija i konjaka da joj se primakne. Nego to su ukusi. Volio bi da smo svoji na svome i da nam niko ne odredjuje kako, sto i kada.

  • Vrijeme je i tebi i Slavku da pomalo pocnete uvidjati da ste na gubitnickoj strani.Znam da je to tesko poslije trideset godina,ali nijeste toliko glupi da ne vidite da je dosao kraj.Nijesu ni ovi koji ce doci idealni ali su pojam za ove koje vi podrzavate a vidite i sami da nas o jadu zabavise.Kada se prvi put desi promjena,svaki sledeci put ce biti lakse.Ove zile koje su pustane trideset godina je najteze izvaditi,sve poslije toga,sto ne bude kako valja,biti ce lako pocupano.

   • Evo ga jedan. Kako slikovito, dalekosezno umovanje. Ajde jos malo, tek si naceo cas filozofije. Dje li ti korist vuces? Bice da si od onih sto se junacio po Sapcu braneci rodicu. Sve junak do junaka. Jadna ti je Crna Gora s vama!

   • Ma vidi ovoga sa čupanjem žila i ovako blistavom analizom. Sve dok je ovakvijeh govornika Milo može da bude miran i bezbrižan.
    Samo tako nastavite.

    • Ljulja li se Podgorica, na valove ?
     Idemo na Moraču da plivamo, ovdje se od lumbrelina i furešta ne može ni noge umočit.

 14. Opozicija komplet, a posebno
  Demokrate, tzv. “crvendaći” , a teke
  Uraaa, pa sačuvaj pamet DF maniti i
  dr. pappazjanije – užas !
  Prava Balkanska krčma, gdje se pije bez računa!

 15. Prosto je nevjerovatno da se ne moze izostaviti “beogradski scenario”. Koji vam je vrag? Ne tumbajte cijeli Beograd i Srbiju u zapecak mrznje i krivice! Kad se razbolite, ko ima pineza ide pravac mrski Beograd!
  Rado pratim Skalu, ali pretjeraste vise sa dezurnim krivcem Srbijom i Beogradom! Postizete kontra efekat, a nije vam na cast to raditi.
  Bokelj sam i potpuno anacionalan covjek. Isao sam za Minhen preko Dubrovnika i Zagreba. Mislio sam da ce me na Cilipima zaj…Nisu, naprotiv. Ali sto me naslo od jedne policajke na aerodromu Pleso u Zg, smucilo mi se. Batalite se vise Beograda i obracunajte sa lokalnim neznalicama i fukarama na vlasti kao i njihovim pionima.

 16. .novi račun za STRUJU za siječanj.2019 godinu..počinju godine..i nastavak pljačke trpećeg naroda…evo točno-tačno 30 siječanja…!!
  Jer nemojte misliti..da vam struja neće poskupljeti prije travnja..”a trava za umno svezane” počinje da raste..ka struja od siječnja svake godine…?!!

  Tako i ovaj SIJEČANJ..nam je donio “POVIŠICU od 2% na penzije i povećanje naknada na OIE( za Oca i Elektrane..sina i kumove..-AMIN AMEN!) za 4% > (u odnosu na račan iz prosinca-2018 godine)< na ukupni račun za utrošenu elektriku( zbirno: skupe i jevtne struje=cca 1100 kWh) u siječnju-2019.godine!
  Uz pripomenu da je SAMO ova stavka-stavke "OIE(OIE 1 + OIE 2)"-poskočila za 74,5% u odnosu na istu stavku u prosincu-2018 godine!!!

  Zato ne verujem u USPJEH mitinga KONTRAOPOZICIJE..jer,da OPROSTITE a IZVINETE..lako je bilo 1989 godine "PODIĆI SITANI i OKUSANI PUK-na MITNGE …da prevrću punana KORITA"! Jer danas je obrnuta situcija.."GLADNI- OKUSANIMA NE VJERUJU !!!"..Kad ih vide da mnogi imaju VEŠTITA ili GAĆA,i KOTULA..ili KLOBUKA-KAPICA….koliko dana u godini! Za razlikuod njih koji nemaju što PREVRTATI-brez jedino PRAZNE PJATE-TANJIRE..ostali prazni još iz doba "MITNGA GLADNIH"-pod Bedeme OBURDANE..u ta vemena -u Nikšiće punanog POGANI..sjatili se sa svije banda SVIJETA!

  • Ajde ti stari, ne avetaj po ovome portalu.
   Đe nauči taj jezik ” hopa-cupa” pa ti svaku desetu uvatimo? Zato Jole ne piši uzalud duge tekstove.

   • Jole je dika nasa, nas drugi Stefan Mitrov. Zna Jole da svakome uturi komentar. To je pamet da je svijecom trazis. Ucim svaki njegov komentar napamet, ne bi li me prosvijetlio. Zato te molim Moj grad da ga ne obeshrabris.Portal bi izgubio svaki smisao bez njega i jos 2-3 filozofa kompleksa!

   • ..kad se javljate na moje pominjanje vašije korita-pošade od ME ĐEDA vašega ostalo..koje ste punana premetnuli..”zarad ljibavi-pema Crnoj Gori”!
    Da vas nije ,ni Kotor-nebi nikad saznao.kakva je to raca PRASACA-Mangulica…DNK Moj gada sa korita Milovoga.!!! Nije,nije Ivanova -ja Vam jemac..gospar Moj gade..ZVANI MANGULICA sa potoka ZVIJERonjaka-sa dna od dna Škaljaraca!!!

  • Ko i što, Jole opet o električnoj enegiji. Kako te nije sramota, kradeš struju godinama a imaš obraza pisati o poskupljenju iste. Sram i stid da te bude, stari čoek a lopundara. Ne donese ti one priznanice koje je moje “visočanstvo” pod oznakom “hitno” zahtjevalo od tebe. Plaćaš ti struju ali pod veoma malom potrošnjom jer si ga dobro navidao.Tako da ne buniš ovu poštenu javnost. Na usput i vodomjer ti se tobože zaledio pa ni to nekoliko zadnjih mjeseci ne plaćaš. Da i te račune prikažeš, da vidimo jesi li kriv ili nevin. U ovo drugo čisto sumnjam. Vidi se to po tvojim pokretima.

 17. Mislim da je ovaj tekst promašaj iz razloga šta brani ono šta se braniti ne može a to je DPS. Val protesta je inicirala “koverta” uz medijske nastupe odbjeglog kriminalca Kneževića.
  Problem vlasti je taj šta je Knežević bio upućen i involviran u najintimnije zakulisne radnje državnog vrha. Drugi problem je šta je Knežević o svemu tome progovorio javno i kako kaže spreman je da robija zajedno sa svojim bliskim saradnicima iz vrha vlasti. Očigledno Knele nije Sveto.
  Očekivao sam da će DPS interno “počistiti” svoju kuću , ali oni to ne rade iz nekih razloga. Naime kako kažu Migo je na prljav i prevarantski način donio pobjedu DPS-a na izborima i to bez znanja vrha stranke. Sada kada je sve to isplivalo na površinu nema nikakve sumnje da je Migo prevarant.
  Medjutim , zbunjuju me predsjednik i premijer? Zašto ne podnesu ostavke? Nelegalno stečene titule se oduzimaju silom zakona pa bio dotični magistar ili predsjednik države.
  Čovjek koji insistira da zadrži titulu do koje je došao prevarom se naziva prevarant.
  Ja se inače lično zalažem za lokalne stranke jer ove podgoričke sa svojim satelitima su mi odbojne. Zalažem se da se iz ovih protesta rodi neko tijelo koje će kontrolisati politikante svih boja i mirisa i braniti pravnu državu. Kako nemamo monarha valjda se iz svega ovoga rodi neki nezavisni sindikat koji će da brani narod od pljačke, bijede i siromaštva.
  Svi koji u ovom momentu podržavaju ovakav DPS u mojim očima su moralno posrnuli.
  Nema sumnje da u kotorskoj opštini DPS ima mnogo bolji kadar od tzv. “vladajuće koalicije”. Medjutim zahtijevam od tih ljudi iz DPS-a: “Dame i gospodo počistite svoju kuću” …

  • Ćatoviću,
   Daleko od toga da bena korupcije i lupeštine kao ama bas kao.kod svih.
   Ali je jasno kao dan ko ovo čini pod izgovorom da je rijec o građanskim protestima.Nije Ćatoviću nego.ponovo pipun,cetnicki vojvoda,medo i kompanija ….E slusaj za njih je Milo postenje,mozak,čast i dostojanstvo.
   Pa vidi ko su oni.Proci ce kao svaki put do sada jer im je upravo osnovni cj rusenje drzave i svega sto se do sad po tom pitanju postiglo.Ne mogu da progutaju REFERENDUM!!!
   Sto se Mandica tice procitaj tekst do kraja!

   • Djelimično ste u pravu. Samo , ja niti jednim slovom nisam branio tzv. opoziciju. Fokusiran sam na situaciju u opstini Kotor, koja crkava pod čizmom podgoričkog okupatora. Da ponovim po stoti put : ZALAŽEM SE ZA LOKALNU STRANKU
    Tivat , Budva, Herceg Novi imaju lokalne stranke a u Kotoru ne postoji noti jedna.
    Birač koji je dao glas DPS-u ili tzv. opoziciji obrazlaže taj svoj postupak obično ovako: “Glasao sam za manje od dva ZLA” …
    A ja vam kažem svima dok god budete birali izmedju dva zla neće u ovoj opstini nista poći na bolje. Naprotiv , potonuti ćemo jos dublje.

 18. Protesti DA samo ako su građansiki npr protiv poskupljenja struje, sječe čempresa, protiv nezakonitog zapošljavanja i ostalih bezakonskih radnji. Protesti NE da bi rušili ove a da dođu tri puta grđi ia da sruše sve što je Crna Gora postigla počev od svoje samostalnosti do zaštite NATO pakta.

  • ..piše u “Vašim pravilima komentarisanja..”da su odgovornmi za sadržaj isključivo autori napisnih komentra”? A kako objasni nam…Jer ko može da zna ko LAJE-ROĆE .iza ME ĐEDOVOG unuka-nepotpisani Moj gad i njegova dupelet sabac kuca pomoćnica ovoga gada- sa potoka ZVIJERonjaka sa dna od dna fanka-Škaljaraca..kako bi reklli zemljaci kuce pomoćnice sabac…

   • Jeli istina Jole da si ti bio vođa puta za Podgoricu prošle subote. Reče mi jedan prijatelj da si se svakim mitingašem izljubio kad je ulazio u autobus ispred zgrade od suda. Sram i stid da te bude! Stari čovjek da nosi transpatent na kome piše ” Milo lopove” i da tako vrjeđaš našega predsjednika. Ti bi to da je sreće trebao znati da ne valja, jer stari je znao kako treba sa takvima. Briga tebe, izdao si Tita, pa nije čudo i što si Milu okrenuo leđa. Da, da i ti bi na “koljenice” sa ovim izdajicama Crne Gore. Fukaro stara!

    • …da si redovit na dane mitinga u Pod Goricu..jer šparaš euriće pa te mitngaši prevoze od Kotora put naviše bragešama u šake-umjesto kape pred gospodarom..i vido te Pepe-Parilo da dok Kotrani mitinguju ti si na snadbijeavnje u vašu centralu nVO HOMO HOMIĆ-DANIJEL-1989-2019 ! Neka te neka dopredsjdniče udruge nVO KLANFOVANI Moj gade jadova iz staroga grada Kotora..uzdanico KLANFOVANE UDRUGE sa potoka ZVIJERonjaka sa dna od dna Škaljara!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].