Počinju pregovori u Kotoru: Sad se i babo češka po glavi

4
Kotor

Nakon lošeg izbornog rezultata na lokalnim izborima održanim 14. oktobra 2012. godine kotorski DPS, koji je izgubio 4 mandata, danas počinje pregovore sa Liberalnom partijom i Hrvatskom građanskom inicijativom, a sjutra sa Socijaldemokratskom partijom, saznaje Skala radio.

Da podsjetimo, za DPS je u Kotoru na minulim izborima glasalo 3,845 birača, što im je omogućilo da dobiju 11 mandata u lokalnom parlamentu.

To je, u odnosu na izbore odžane 2008. godine pad od  čitavih 782 glasa ili gubitak 4 mandata.

Za SDP je glasalo 1326, što im obezbjeđuje 4 mandata, a Liberalnu partiju 744 birača što predstavlja dva mandata.

DPS potrebnu većinu može da ostvari samo sa SDP-om i LP-om.

Prosti zbir njihovih mandata čini 17, što je jedan više za većinu od 33 odbornika koliko broji opštinski parlament.

Teoretski DPS može da razgovara i sa Pozitivnom Crnom Gorom, SNP-om i Demokratskim frontom.

To je ipak neprincipijelna koalicija i manje je vjerovatna, ali smo svjedoci da je u bliskoj prošlosti sličnih kombinacija bilo.

Skala radio je iz Liberalne partije dobio uvjeravanje da će oni insistirati da zadrže ono što su imali do sada.

To je jedno potpredsjedničko mjesto, dva sekretarijata u izvršnoj vlasti i mjesto direktora lokalne Turističke organizacije.

U razgovoru sa Socijademokratima, prilično je jasno da će njihovi zahtjevi biti veći.

Iz ove partije smatraju da mogu mnogo više da ponude za bolje i kvalitetnije funkcionisanje lokalne vlasti, ali i Javnih preduzeća i ustanova.

Biće svakako zanimljivo pratiti pregovore koji danas počinju a koji, bar po prognozama, neće završiti u narednih sedam do deset dana.

4 KOMENTARI

  1. Oprostite,naslov bi bio prikladiniji i vjerodostojniji kada bi glasio: ” B a b o,se opet češka po glavi o trošku (ne)znavenoga-naivnoga “demosa i krateuna(čitaj:vladavina naroda-narod vlada….?) ?

  2. ne može se vazda samo obećavati. Ja sam simpatizerka DPS ali su u Kotoru najgori i nema više drugovi moji.Ovako 5 glasova ste iz moje kuće izgubili a zašto pitajte se vi?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].