Počinju radovi na uređenju pješačke staze od Risna do Perasta

0

 

JP Morsko dobro je zaključilo Ugovor sa preduzećem “Electro team” d.o.o. iz Budve o izvođenju radova na uređenju pješačke staze na potezu od Risna do Perasta.

Ovo je ujedno i IV, završna faza izgradnje pješačke staze koja podrazumjeva popločavanje novoizgrađene staze duge 2,1 km dekorativnim prefarikovanim betonskim pločama najvišeg kvaliteta.

Širina popločane staze iznosiće 1,5 m.

Ukupna vrijednost radova na IV fazi iznosi 349.054,94 eura.

Kako je saopšteno iz JP Morsko dobro, pri izradi projektnog zadatka posebna pažnja posvećena je planiranju specifičnog mozaičnog popločavanja koje treba da bude uklopljeno u već postojeći ambijenta Kotorsko-risanskog zaliva.

Projekat predviđa i dva stajališta za ukupno 14 parking mjesta, odmor i panoramsko razgledanje obale.

U ovoj fazi, pored popločavanja, staza će biti ograđane zaštinim ogradama uz ivičnjake sa putne strane i sa strane mora.

Izvođač radova će shodno Ugovoru biti uveden u posao početkom oktobra, a previđeno je da radovi traju 100 kalendarskih dana od tog datuma.

Po završetku ovog posla predviđeno je postavljanje drvenih klupa, kanti za otpadke i hortikulturalno uređenje staze.

Podsjećamo da je JP Morsko dobro prethodne dvije godine sprovelo građevinske radove na izgradnji i proširenju same staze, a pred početak ljetnje turističke sezone 2018.

Završilo radove na postavljanju javne rasvjete, koja ranije nije postojala na ovom dijelu Jadranske magistrale.

Ukupna vrijednost svih radova iznosi oko 650.000,00 eura.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].