Pod hitno očistiti bujične kanale

2

Bujični kanali u kotorskoj opštini problem su koji nije od juče.

Neki, tokom obilnijih padavina, poput onoga u Škaljarima, od trafo stanice, autobuske stanice pa sve do mora nerijetko nije u stanju da primi i propusti veću količinu vode.

Zbog toga imamo na tom dijelu i poplave od kojih stradaju kuće uz potok.

Naš slušalac Anđelko Petrović nam je poslao fotografije kanala koji je, u najvećem dijelu neočišćen i kada počnu padavine eto opasnosti po mještane.

Kanal mora da se očisti i da se dovede u red.

Tada će prestati i problemi mještana na ovom potezu.

Skala će, kao i dosada o ovom i sličnim problemima, pitati odgovorne u Direkciji za izgradnju i uređenje Kotora, Javnom komunalnom preduzeću i Komunalnoj inspekciji.

2 KOMENTARI

 1. PUSTITE KANALE I KANALIZACIJE… DEMOKRATIJE I DEMOKRATIZACIJE nama TREBA! (hm, kanal-demokratija, kanalizacija-demokratizacija) Poglavlja 23 i 24 su najbitnija u ovom trenutku. Bez poglavlja ne mozemo da spavamo a ni ljeba da ijemo!

  Ljubi vas Udruzenje Trokolicara
  stoji u saopstenju STRATESKOG PARTNERA, SPONZORA i FINANSIJERA Opstine
  Da, Trajko Platinasti

 2. Bujični kanal odnosno potok od autobuske pa do mora je dovoljno širok da primi svu vodu,nego su kotorski “stručnjaci” zatrpali ,nasuli šutom dio potoka od autobuske pa pud brda, da bi mogli pojedini doći do svojih kuća,umjesto da se napravila betonska ploča i tako ostavio prostor-propust ispod,odnosno potok da služi svojoj funkciju,a ploču ostavit kao put ,za doći do kuća,
  Poplave su se prije dešavale u ovom dijelu isto tako jer je upravna zgrada Bokeljke bila napravljena povrh potoka i mali je bio propust,isto tako rezultat kotorskih “stručnjaka”sada upravne zgrade nema više pa nema ni poplave u ovom dijelu potoka kroz autoboku pa do mora.
  Tada kao i sada su se postavljali “stručnjaci”po partijskoj a ne po stručnoj liniji,
  pa su tako njihovom nestručnosti nanesene velike štete gradu Kotoru, u mnogim slučajevima i nepopravljive štete, pogrešni i nestručni projekti i realizacije istih, kao plavljenja trgova i ulaz u Starom Gradu koji nikad u svojo bliskoj prošlosti nije plavio jer su Austrijski i Venecianski inžinjeri napravili dovoljo velike propuste a ovi nazovi “stručnjaci” poslije zemljotresa sve to prepravili i smanjili diametar propusta i napravili ogroman problem za Kotor.
  Niko nije i niti će ikad odgovarat ili barem biti prozvan, za sve to jer su ih, kako tada tako i sada, partije štitile od odgovornosti.
  Pozdrav redakciji,

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]