Pod maskama i bez njih na tradicionalne karnevalske fešte u Kotoru

1

 

Tradicionalni zimski, kotorski karneval ove godine održava se od 15. do 23. februara.

Ova pučka fešta predstavlja svjetkovinu duha i umijeća ovdašnjih ljudi i starih meštara koji svoje zanatske vještine i originalnost ideja, prenose na mlađe, ali i gostiju iz regiona.

Brojni posjetioci mogu uživati u koloritu i humoru originalnih maski i kostima, muzici, gastronomiji i mediteranskom duhu, raskošne mašte Kotorana.

Svečano otvaranje karnevalskih fešti biće u subotu 15. februara u 12 sati abrumom ulicama starog grada na čelu s kapom kotorskog karnevala Lukom Knezovićem, kotorskom Gradskom muzikom i mažoretkama.

Na Trgu od oružja održaće se Njokada ala maka, dok će se za dobar štimung pobrinuti VIS Tetra.

Dječji maskenbal na programu je u ponedjeljak 17. februara, a veliki maskenbal biće u subotu 22. februara u Poslovnom centru “Vukšić”.

Velika karnevalska povorka, kako najavljuje organizacioni odbor kotorskih karnevalskih svečanosti, proći će u nedjelju 23. februara glavnom saobraćajnicom i po starom običaju nakon suđenja i spaljivanja krnja, na Trgu od oružja biće održan koncert hrvatske pop pjevačice Jelene Rozge.

Tradicionalni zimski karneval je od izuzetnog turističkog i kulturnog značaja za Kotor i Crnu Goru, a 2018. godine obilježio je pola milenijuma postojanja.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“, suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Karnevalske zimske fešte prati i humorističko satirični list “Karampana” koja će iz štampe izaći na dan karnevala u Kotoru.

Pisane priloge za “Karampanu” možete ubaciti u kutiju koja je postavljena na kamenom kiosku TO Kotor.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]