Podgorička blamaža

22
Da počinu malo

Demokratski front, koji sa demokratijom ima veze taman koliko i sa zdravim razumom doživio je sinoć u Podgorici totalni fijasko.

Po ko za koji put uspio je sam sebe da porazi u toj bespoštednoj borbi koju vodi protiv Crne Gore i svega što ima crnogorski predznak.
Organizovani su autobusi, kombi i putnička vozila u svim gradovima Crne Gore koji su tužno čekali na odredištima da se pojave jurišnici Andrije Mandića i Nebojše Medojevića. A njih je bilo, a njih je bilo najviše jedan po vozilu. Bruka i sramota. Pa đe su poklonici isplanirane unaprijed i obznanjene ideje o rušenju naše države? Namirisali valjda poraz u samom startu, pa vele, ajde bolje je da se ne sramotimo i ovoga, kao toliko puta do sada. Jer, podaci su neumoljivi.

Demokratski front, da se podsjetimo euforičnog nastupa jednog od čelnika Branka Radulovića, potpredsjednika crnogorskog partlamenta najavio je preko 450.000 pripadnika protesta koji će s lakoćom da sruše aktuelnu vlast, zauzmu pozicije i Crnu Goru povedu u sunovrat. Na njihovu žalost, za taj koncept odazvalo se svega oko dvije hiljde iz svih crnogorskih gradova, Srbije i Republike srpske. Po mojoj procjeni, premnogo za renome organizatora koji su navikli samo obmanama i lažima da manipulišu sa osjećajem osiromašenog naroda.

Dakle, četničkog vojvodu nije podržalo ni 0.5% najavljenih pristalica. Da umije i da može, makar bi se zacrvenio. Ali takav gest ne pripada čovjeku koji se zajapuren upinje iz petnih žila da što jače udari na svoju državu, želeći da je satre do temelja. Ne može se zastiđeti, ali može otići u prošlost, što mu je, zbog rezultata koji govore da neće ni do cenzusa moći na predstojećim izborima koji će biti najkasnije na proljeće iduće godine.

To je odgovor zašto Andrija Mandić i njegov  privjezak nijesu htjeli da čekaju izbore. Nijesu, jer na izborima nemaju što da traže.
Protesti su bili tek zrnce nekakve zamišljene šanse da se opstane i traje još neko vrijeme. Ali za proteste su potrebni i novci, a njih je sve manje jer je sve manja podrška onih koji su spremni da plate rušenje aktuelne vlasti. Zato lideri Demokratskog fronta prose đe stignu i đe mogu jer svaki dan protesta košta. A kad presuše izvori, presušiće i protesti.

Još jedna kopča koja je, nadali su se inspiratori podgoričke blamaže mogla da posluži. Zato protesti baš sada, u trenutku kada je izvjesno da će Crna Gora dobiti pozivnicu za ravnopravnog člana Sjeverno atlanske alijanse? Politikantska družina koja ljubi skute prebogatim popovima Srpske pravoslavne crkve, na ovaj način, koji je unaprijed osuđen na propast, obesmišljava svake druge proteste pa i one koji bi mogli da imaju smisao i demokratsku potrebu. Oni to rade zbog želje da pošalju sliku širom svijeta da Crna Gora ima ozbiljnih problema i da nije bezbijedna, a sam tim da još nije zrela za ulazak u NATO savez. Jasno je, to je račun bez krčmara.

A za one pod pečurkastim šatorima iz bajke, moja lična poruka: Padaj kišo dugo dugo, padaj danju, padaj noću ja ne želim ništa drugo …….

Slavko Mandić

22 KOMENTARI

 1. Gospodine Mandicu,
  Hvala na Vesem intelektualnom naporu da odgovorite na moj komentar
  Ja sam “potpuno nevazan”, ai ipak hvala na “komplimentu”, da sam u vasim ocima bio intelektualac bar jedno kratko vreme.
  Ja sam proveo zivot u miljeu nauke gde se upotrebljava “rigorozni matematicki jezik” da bi se doslo do istine i “gde su suvisne reci nepozeljne i nepotrebne”.
  Prevelika “potrosnja ” reci bez “dohodka” ideja vodi ka “intelektualnom bankrotsvu”.
  Ja razumem da je Vas patriotizam vezan za uspesan opstanak Vaseg privatnog radija, Zelim da Vas potsetim na sledece :

  “Bez moralne i intelektualne nezavisnosti, ne postoji sidro za nacionalnu nezavisnost”!
  Sa postovanjem za Vas tezak novinarski rad gde su reci glavni alat.
  Matija Ćenanović

  P.S.
  Sto se tice “kada ste vi gospodine Mandicu oformili Vase misljenje” , procitajte komentar jednog od vasih poklonika , gospodina “Pomorca”:
  (Pomorac 28/09/2015 – 11:54) koji kaze sledece:

  Mandiću vazda u brk i bez uvijanja. Imaš svoj stav i novinarski komentar. Drugi se sakrivaju i čekaju. Ti si i juče dao viđenje,čuo sam te u tvojoj emisiji i “prije početka mitinga, ne čekajući kako će biti. To cijenim zato te slušam.
  Zdrao bio.

  • ..nego li “intelktualna elita” “a la maca” školovana-u trećoj smjeni na TITOVIM fakulitetima-s h v a t i da : “NON FACIUNT MELIOREM EQUUM AUREI FRENI”-KONJA NE ČINE BOLJIM ZLATNE UZDE(DIPLOME-stečene u miljeu… n a u k e)”?

 2. Koje ljude ofanzivac? Ali tamo ima ljudi. Muči jadan no se vuci doma. nemo da se sprdaju stobom ka i sa onizima drugizima. E jadovi. Skala što ih ne slikaš za cirkus. Da vidimo oćete li slagat da ćete ostat dok ne oburdate vladu. Ako ne ostanete onda ste lažovi. Što ti misliš oganzivac. A jadan.

 3. Vi da ste pravi medij i novinari doši bi, slikali i intervjuisali ljude ane nas prebrojavali i lagali.Ima nas i još će više ko to kaže …..ko to laže

  • Ako je suditi po broju komentara koje mo(n)derator prosijava “kroz rešeto i kroz sito”, reklo bi se da Miles nema opozicije i da može mirno spavati. Sve neki zakleti miloljupci ostavljaju šlihtajuće komentare. Tebe je, ofanzivac, propustio admin da se ne bi stekao utisak, daleko bilo, da je narod sluđen i zaluđen obolio od neizlječive bolesti jednoumlja.
   deleted by admin

 4. Onaj koji podrzava proteste po svijetu je smijesan I licemjeran kad ne podrzava proteste u svojoj zemlji.
  Stara izreka kaze:”Ko od straha mre na grobu mu prde!”

 5. Skala radio znate li i zašto ne objavite i podatak organizatora da je bilo više od 7 hiljada ljudi to jest blizu 10. iljada. Nego ne smijete

  • Momče mlado “duduk crnogorac-usput tost..”do jedne ure-do /pro/gutanja istine”-o ljubavi “Romea/njega ili ga/ i Julije /CG i Crnograca-crče za njima ki prase za praznijem koritom?/”-na Portal Analitiku u ranu zoru-cik točno u 04:47 ura-28/09/15 god.,u ferao pod “Marovo”-žegao i ufatio ljubavnicu u-kortu đe se mjeri “izlov”mitingaša u Podgoricu-koji se zakleše-da neće napuštai ideje-dok ih “žene pod šatore ne ostave”?? Prevari se Sirak tuđi brez iđe ikoga-pa zapjenuši:”…A još više ruglo/misllio na mitingaše-ašike CG-ka što je i on od iskona?/ učinio (M.Đuka…) kada je uselio te mileti u CPC(čitaj: Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu!?)…isti za volju-mora mu se “priznati”-da je ne voli manje-ma ni više no li onu njegovu najdražu SPC? Što reći “ovom ale luja Labudu”:čuvaj onu koju su i oni u Podgorici ostavili onima -na milsot i neilost-jer nije za svaku tičicu šenica-niti svaki milet -pogan za vezira…?

 6. Mandiću vazda u brk i bez uvijanja. Imaš svoj stav i novinarski komentar. Drugi se sakrivaju i čekaju. Ti si i juče dao viđenje,čuo sam te u tvojoj emisiji i prije početka mitinga, ne čekajući kako će biti. To cijenim zato te slušam.
  Zdrao bio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]