Podijeljene vijedne donacije povodom 30 godina od osnivanja Luke Kotor

1
Luka Kotor A.D.

Odbor direktora “Luka Kotor“ A. D. Kotor čestita jubilej 30 godina od osnivanja Društva svim akcionarima, kao i zaposlenima.

Povodom obilježavanja Jubileja, umjesto uobičajenih koktela i svečanosti, odlučili smo da organizujemo i finansiramo tročasovno krstarenje Bokokotorskim zalivom brodom “Vodena kočija“ za djecu iz Dječjeg doma “Mladost“ iz Bijele.

Takođe, povodom Jubileja Odbor direktora je odlučio da dodjeli sponzorstva zdravstvenim i prosvjetnim ustanovama iz Kotora u vrijednosti od ukupno  20.037 eura, i to: JZU Dom zdravlja Kotor, Opšta Bolnica Kotor, JU Gimnazija Kotor, JU OŠ “Njegoš“, JU OŠ “Nikola Đurković“ Radanovići-Kotor

Osim toga, “Luka Kotor“ će finansirati kupovinu opreme Službi zaštite u Kotoru u vrijednosti od 14.637 eura.

Imajući vidu da je 2018.godina – godina Jubileja, imamo posebno zadovoljstvo da se pohvalimo činjenicom da je “Luka Kotor“ A.D. Kotor na Redovnoj Skupštini 18. maja 2018.godine povećala vlasnički kapital na način da je svim akcionarima utrostručen broj akcija, a vrijednost kapitala je povećana sa 993.483,36 eura na 3.312.369,85 eura.

Zahvaljujući uspješnosti i transparentnosti poslovanja naše Kompanije danas je Komisija za kotaciju Monetenegro berze donijela odluku da se hartije od vrijednosti “Luka Kotor“ A. D. Kotor uvrštavaju na segment “B“ lista Berzanskog tržišta akcija, što je dodatno priznanje menadžmentu Kompanije.

Odbor direktora “Luke Kotor“ će tokom jula mjeseca Vladi Crne Gore – Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, u skladu sa zakonom i dostavljenimm dopisom od resornog ministarstva podnijeti zahtjev za dodjelu Prvenstvene koncesije sa poslovnim planom za period od 12 godina koliko navedena koncesija traje.

Imajući u vidu iskazanu ozbiljnost, odgovornost i posvećenost MenadžMenta Luke u pripremi potrebne dokumentacije, kao i obuhvat, visinu i značaj planiranih investicija u lučku infrastrukturu, vjerujemo da će naš zahtjev biti prihvaćen u kratkom roku.

Polazeći od toga da je Država Crna Gora jedan od vlasnika kapitala u našem akcionarskom društvu, vjerujemo da će svijest o važnosti ulaganja u dalji razvoj infratsrukture, kao i proširenje i povećanje kapaciteta usluga u Luci Kotor biti prepoznato kao jedan od prioriteta državne politike, te da će nas upravo Vlada Crne Gore ubrzo obradovati čestitkom povodom Jubileja – donošenjem odluke o dodjeli koncesije, kako bi nam omogućila da započnemo ulaganja i ubrzamo razvoj Luke, stoji u saopštenju dostavljenom Skala radiju koje potpisuje dr Branko Baćo Ivanović, predsjednik Odbora direktora Luke Kotor AD.

1 KOMENTAR

  1. …a kako njegovi “osnivači”-izvlakači dolora i eurića-iz tuđije špagova u predhodne trideset ljeta..? Prosto ka pasulj-objašnjenje što to znači “AD…a da no čoče-niko ka vi”? Al Kapone,Al Kapone..Kotore,Kotore grade od starina-a danas od srama-zastiđa evo punanije trideset godina-od ljeta gospodnjega.1988…? Što smo potrajali do danas…
    I drugo-zna li se ko je “potulio” OŠ u Prčanju,najstariju ustanovu te vrste u Crnoj Gori-osnovana na Prčanju 1739 godine-u manastiru Svetog Nikole-istine radi koju su pohađali i sa uspjehom završila i sedam univerzitetskih profesora i doktora-rođenih Prčanjana-od koji su živa dvoica Antun Toni Krstov Sbutega i Miomirka Božidarova Lučić…!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.