Podizanje nivoa zaštite potrošača u opštini Kotor

0
zgrada Opštine Kotor

Tijana Čađenović

Tijana Čađenović

Odbornici kotorskog parlamenta su donijeli odluku o davanju saglasnosti na plan aktivnosti za podizanje nivoa zaštite potrošača u opštini Kotor, koji je Sekretarijat za preduzetništvo u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu kulturne i prirodne baštine i Sekretarijatom za urbanizam donio i predložio Skupštini za usvajanje.

Riječ je o prvom nacionalnom programu zaštite potrošača koji je donijela Vlada Crne Gore za period do kraja 2012. godine, a strateški cilj naše države je zaštita potrošača koja je utemeljena na Ustavu, objašnjava za Skala radio Tijana Čađenović, sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalnih poslova i saobraćaja u opštini Kotor.

“Ovaj program štiti potrošače u oblastima u kojima se ne bi narušavalo zdravlje, bezbijednost i njihova privatnost. Opština Kotor je prepoznala potrebu da se na nivou našeg grada obezbijedi podrška organizacijama potrošača, kao i da se analiziraju finansijske i infrastrukturne mogućnosti lokalne samouprave, kako bi se obezbijedili osnovni preduslovi za funkcionisanje savjetovališta za potrošače u našem gradu”, kazala je ona.

“Takođe će se formurati tijelo za praćenje primjene politike zaštite potrošača, kao što je unapređivanje i zaštita hrane, zatim na području životne sredine i komunalnih usluga, stanovanja i prevoza putnika. Realizacija ovog plana će se kontinuirano pratiti od strane Sekretarijata za razvoj preduzetništva, obzirom da je cijela ova politika i plan aktivnosti u povoju”, zaključila je Čađenovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].