Podrške za inicijativu da Luka Kotor nosi ime kap. Iva Visina

5
bista Iva Visina ispred Bogorodičinog hrama na Prčanju

Hrvatska krovna zajednica “Dux Croatorum“ podržava inicijativu Skala radija na prijedlog dr Branka Sbutege, predsjednika Bokeljske mornarice 809. podružnice Beograd i člana Upravnog odbora ove institucije, da Luka Kotor nosi ime kap. Iva Visina.

“Kao Udruga koja cijeni i njeguje tradiciju dajemo punu potporu ovom prijedlogu. Ne smijemo zaboraviti ljude koji su bitno utjecali na samu povijest Boke te im ovakvim i sličnim inicijativama odati počast i pokazati da nisu zaboravljeni. Ivo Visin je naš ponos i želimo generacijama koje dolaze istaći veličinu njegovog podviga, samim tim bilo bi i više nego primjereno da Luka Kotor nosi ime našeg velikana”, naveo je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice “Dux Croatorum“.

Bokeljska mornarica podružnica Rijeka

Redakcija radija Dux primila je u pisanoj formi e-mail Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809. podružnica Rijeka.

“Hrvatska bratovština Bokeljska mornarica 809. podružnica Rijeka ovim putem iskazuje podršku inicijativi da se ime Luke Kotor preimenuje u Luka kap. Iva Visina, kao i da se nađe adekvatan prostor na koji bi se postavilo spomen obilježje Ivu Visinu, prvom Hrvatu koji je oplovio svijet.  Dostojno je da se obilježi taj danas značajan prostor imenom kap. Ivana Visina koji je postavio visoke dosege u prošlim stoljećima, međutim, jednako tako i u očuvanju naših tradicija potrebno je da se ovaj put pravilno i potpuno njegovo dostignuće stavi u hrvatski korpus kojem je pripadao. Spremni smo sudjelovati u ovoj inicijativi kao i doprinijeti izgradnji spomen obilježja”.

Za  Hrvatsku bratovštinu Bokeljska mornarica 809. podružnica Rijeka, Tomislav Brguljan.

5 KOMENTARI

 1. u potpunosti podržavam inicijativu a svi ovi koji su protiv, zna se,rade već decenijama protiv našeg Kotora, naše Boke neka se vrate odakle su se skotrljali.

 2. Moj skromni doprinos bratstvu i jedinstvu (čitaj-bratovštinama).
  Predlažem
  – Hrvatskoj od pri(pod)zemlja pa sve do krova zajednici –
  da u dogovoru sa sličnim organizacijama za zapišavanja “svojega”,
  urede razmjenu na ničijoj zemlji :
  spomen-ploče “oslobodiocima”sa budvanskog starog grada sa bistom Iva Visina.
  Lijep pozdrav

 3. Što su se zalaufovali.
  Neka malo zbašaju, i neka podrže ,,oluju” – oni su ipak u njenom zagrljaju, jer se povodom nje nisu oglašavali i distancirali, pa ne trebaju ni ovakve ,,podrške”
  Glas protiv zločina je puno snažniji , nego veličanje, neosporno značajne Vizinove ličnosti, po kome bi, da mogu, dao ime svemu što se tiče pomorstva, putovanja.
  Pa eto, naša agencija na Pjaci od Sata nosi Njegovo ime

  • Oluja digla se oluja, bljesnula je munja, vrijeme je za grom, sto bi rekla jedna pjesma, hehe, uzivaj u svom jadu..

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]