Podsticaj ženskom preduzetništvu od zanata do visoke mode

1
sa otvaranja

Lida Marđonović

Lida Marđonović

Minulog vikenda na Ljutoj, ispred crkve Sv Petra, u prisustvu mještana, građana Kotora i susjednih gradova i modnog svijeta Crne Gore, otvoren je butik i radionica pod motom “Glamur traži formu”.

Ovo je dio projekta koji prije svega znači podršku ženskom preduzetništvu i primjer kako se zanatom može stići do visoke mode i glamura.

Zanati zamiru, a vlasnica brenda LidaMard, Lida Marđonović, krojačica visoke mode, kvalitetom rada i pravim sluhom porodičnog biznisa, prije dvije ipo godine malim preduzećem, danas već imenom i brendom, stigla je u svijet visoke mode.

Ona je poručila na fešti posvećenoj glamuru i modi da će nastaviti, jer je na pravom putu.

Njenom biznisu podršku su dale gošće ovog modnog događaja: Rada Vujičić, predsjednica Udruženje krojačica visoke mode Crne Gore, Marina Banović Džuver, modna kreatorka iz Podgorice i uspješna sportistkinja Marta Žderić, golmanka Budućnosti, prvakinja Evrope u rukometu.

“Tu smo da ohrabrimo sve one koji imaju snage i želje da samostalno rade i izrađuju, osnivaju svoje brendove, da budemo prepoznatljivi ne samo u Crnoj Gori već širom svijeta”, kazala je Vujičićeva.

Svedoci smo danas da se masovno otvaraju butici sa koje kakvom robom i brendovima koji kratklo traju, zablistaju i nestanu, kazala je predsjednica Udruženja krojačica visoke mode, vjerujući da će Lida dugo ostati na modnim pistama.

Poznata crnogorska modna kreatorka Marina Banović Džuver je poželjela da Lida bude mama čija će ćerka da naslijedi ovu umjetnost, baš kao što je i ona naslijedila rad svioje majke jer je, kako je kazala imala olakšicu zato što se u njenoj kući  gajio  taj zanat.

Marta Žderić je za Skala radio kazala da su sport i moda mogući zajedno i otkrila da se upravo u ovoj radionici šije njena vjenčanica za uskoro “prid oltar“.

Marta kaže da je lijepo što mlade djevojke i žene u Crnoj Gori prate modu.

Dalji planovi ovog ateljea su da u narednih deset godina u svim glavnim gradovima Jugoistočne Evrope bude po jedan LidaMard butik.

To je naša projekcija i vizija i sada smo na pola puta, a to je pet godina, rekao je Lindin suprug Boris Mardžonović.

Mještanka Likica Pasinović je podsjetila da je njena komšinica Lida počela sve sama, sa svojih deset prstiju i izrazila žaljenje što Crna Gora ne prepoznaje ovakve talente, jer je vrlo malo mladih koji žele da rade i oživljavaju zanate.

Zanatska preduzeća moraju tražiti nove načine dolaska na tržište, a ovaj posao Lide Marđonović je odgovor na taj izazov, poruka je ovog modnog događaja na bijelom kamenu i plavom komadiću mora, prelijepe Ljute pod zvonikom crkve Sv. Petra.

Neka se sa ovog mjesta na sva zvona čuje baš ovakva poruka mladim ljudima, koji radom treba da razvijaju mala preduzeća i privatni biznis.

sa otvaranja
eksponati
oni koji znaju što je kvalitet

1 KOMENTAR

  1. Ovu rabotu treba podržati. Sve je manje krojačica. nema više ni salona kao nekad zati ima na pretek bofl robe a skupe kao niđe.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]