Pogledajte kako radi vlast u Dubrovniku kad utvrdi da se krše pravila

2
“Trubadur” ostao bez koncesije

Naša sugrađanka koja se potpisuje kao Điko, poslala nam je tekst i fotografiju da vidimo svi u Kotoru kako je “Trubadur” u Dubrovniku ostao bez stolova jer je kršio pravila Gadskog vijeća.

Điko se pita da li se nešto slično može kod nas dogoditi?

KRŠILI PRAVILA, OSTALI BEZ KONCESIJE: “Trubadur” ostao bez stolova

Gradonačelnik Mato Franković, kojemu je Gradsko vijeće dalo odobrenje da samostalno, uz savjete tročlanog stručnog povjerenstva odlučuje o davanju javnih površina u najam, danas je napravio prvi korak, te je s ugostiteljskim objektom “Trubadur”, odnosno tvrtkom Ray 32  d.o.o raskinuo dvogodišnji ugovor o pravu korištenja javne površine, a zbog učestalih kršenja pravilnika. U ovom slučaju potvrdili su nam iz gradske uprave bila je riječ o izvođenju glazbe u nedozvoljeno vrijeme u popodnevnim satima.

Gradonačelnik Franković je potvrdio oduzimanje javne površine “Trubaduru”, nakon što je koncesionar više puta ignorirao zahtjeve za pridržavanje dogovorenog reda. – Ovo je poruka svima ostalima – kratko je rekao Franković.

Na problem buke unutar zidina građani upozoravaju već više godina, stoga je novog gradonačelnika, između ostalih dočekao i taj problem kao “vrući krumpir”.

Njegova odluka o ograničavanju vremena izvođenja glazbe na otvorenom mnogi ugostitelji su dočekali s negodovanjem, za razliku od građana koji žele normalan život i odmor u svojim domovima. Čini se da se krenulo u provedbu odluka, što treba pozdraviti, jer se uvijek kaže kako imamo sve lijepo zapisano na papiru, ali da u praksi ništa ne štima.

Zakup javnih površina – o stolovima i stolicama odlučivat će gradonačelnik

Gradonačelnik sa stanarima Bunićeve poljane o izvođenju glazbe na javnim površinama

Iz gradskog ureda za medije na naš upit o ovom slučaju odgovorili su slijedeće.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika otkazao je tvrtki Ray 32 d.o.o. Ugovor o zakupu javne površine od 21. veljače  2017. godine, kojim je Grad Dubrovnik kao zakupodavac odobrio zakupniku korištenje javnom površinom na Bunićevoj poljani ispred ugostiteljskog objekta “Trubadur” za držanje ugostiteljskih stolova i stolica, u razdoblju od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2019. godine.

Razlog otkazivanja Ugovora o zakupu javne površine je sljedeći: U razdoblju od dana 13. do dana 17. rujna 2017. godine djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjek za mjesnu samoupravu, komunalno i prometno redarstvo Grada Dubrovnika utvrdili su zapažanjem na terenu i o tome sastavili službene zabilješke da zakupnik izvodi glazbu, odnosno dozvoljava izvođenje glazbe “trećim” osobama, ispred caffe bara “Trubadur” u vremenu između13:00 i 14:00 sati, za što nema odobrenje Grada Dubrovnika, a što se smatra korištenjem javnom površinom protivno odredbama ugovora.

Napominjemo da su zbog prekršaja izvođenja, odnosno dozvoljavanja izvođenja glazbe ispred caffe bara “Trubadur” trećim osobama (izvođačima), tvrtki Ray 32 d.o.o. od strane Komunalnog redarstvo su izdani Obvezni prekršajni nalozi dana 4. kolovoza 2017. (dva naloga) i 16. kolovoza 2017. godine.

Tvrtka Ray 32  d.o.o. je obvezna prestati se koristiti javnom površinom i ukloniti stolove i stolice s javne površine odmah po primitku ovog otkaza, bilo putem pošte, odnosno po dostavi  Komunalnog redarstva.

U slučaju odbitka primitka pošiljke otkazni rok počinje teći od dana kada je obavijest o otkazu predana na poštu, odnosno po uručenju obavijesti komunalnog redara..

Ukoliko zakupnik tvrtka Ray 32 d.o.o. ne postupi u skladu s Otkazom, Otkaz će se izvršiti putem trećih osoba koje odredi komunalni redar, na teret zakupnika.

Zakupnik može zatražiti ponovno zaključenje ugovora nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od 7 (sedam) dana.

Zbog istih razloga, uz Ugovor o zakupu javne površine, Gradonačelnik je donio i otkaz Ugovora o zakupu javne površine od 14. kolovoza  2017. godine, a koji se odnosi na izvođenje glazbe na javnoj površini. Istim ugovorom zakupniku je dozvoljeno izvođenje glazbe na javnoj površini u večernjim satima od 18:30 do 23:30 sati.

2 KOMENTARI

  1. Naravno, tako i trebe! A ne pustat ugostitelje da oni vode politiku grada, da oni uslovljavaju…..!!!
    Koliko se samo familija iselilo iz Starog grada zbog bahatog ponasanja ugostitelja!!!

    • ..zato su bili (nezapaženo-nezapisano) u pošetu našemu gradu ovizi iz Dubrovnika-potla punije 26 godina-da nas poduče kako treba da se rabota-a ne samo da se krade-pljačka-pali-ubija…sve što ti putem u susret ide…eb o niko ka vi…Nekad na stolu nekad pod stolom-više pod stolom-srećni i pijni kao živite i služite svome narodu-glasačima…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]