Pogoršano stanje Irineja, ljekari zabrinuti za njegovo zdravlje

6
patrijarh SPC Irinej

Ljekari su veoma zabrinuti za zdravlje patrijarha SPC Irineja, njegovo stanje se konstantno prati, jer je koronavirus značajno uticao na slabljenje njegovog opšteg zdravlja, saznaje Nova.rs iz izvora bliskih Patrijaršiji i VMC Karaburma.

U ranim jutarnjim časovima ispoljavaju se simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja koji se liječi od koronavirusa u beogradskoj Vojnoj bolnici Karabruma, objavljeno je jutros na sajtu SPC.

Portal Nova.rs navodi da je već nekoliko puta zasijedao konzilijum ljekara.

“U početku je njegova svjetost zaista bio dobro, ali su se nakon određenog vremena ispoljili simptomi korone. Problem je bio što su se informacije od njegovog odlaska u bolnicu u značajnoj mjeri skrivale. Jedan episkop je izlazio u javnost sa poluinformacijama o njegovom zdravlju i time dovodio vjernike u zabludu”, navodi izvor portala Nova.rs, dodajući da se Irinej liječi od kardiovaskularnih tegoba u bolnici koja nema sve uslove za to.

S druge strane, sagovornik portala iz VMC Karaburma, medicinske ustanove u kojoj se liječi patrijarh, navodi da je poglavar SPC u ozbiljnim godinama i samim tim ugrožena grupa koja zahtijeva posebnu pažnju i negu.

“To što je on značajna ličnost čini ovu situaciju dodatno osjetljivom. Irinej više od deceniju ima problema sa srcem. I da nema, kod starijih ljudi se često jave takve vrste slabosti usljed zaraze koronavirusom. Tim ozbiljnih ljekara prate njegovo zdravlje i učiniće sve kako bi mu pomogli da prevaziđe ovu situaciju”, poručuo je sagovornik portala Nova.rs.

Poglavar SPC Irinej hospitalizovan je 4. novembra u Vojnoj bolnici Karaburma u Beogradu nakon što je testiran pozitivno na korona virus.

6 KOMENTARI

  1. ..PA SE GREŠKOM PRIČESTIO SVOJOM-IZ ŠPAGA IZVAĐENOM-OŽICOM…A NE ONOM (JEDNOPARTIJSKOM)-KOJA LIJEČI SVAKOGA ONOGA KOJI JE UBIEĐENI VERNIK?!..KOJI ISKRENO SE PRIČEŠĆUJE..I TADER POSTAJE-IMUN NA SVE BOLESTI-VIRUSE…LIŠI MOŽDANIJE?KADA GOPOD UZIMA DANAK-POZIVAJUĆI ONOGA KOJI..(NE)VERJE -SEBI…?

  2. Svakome sreće u borbi sa covudom i ovima koji su ga jos vise rasirili takođe.
    I da ih zamolim samo da nam oni ne daju savjete i preporuke.
    Njima ne vjerujemo

  3. Niko mu nije kriv . Što je dolazio u Podgoricu ? Neka sad pita Zdravka koji kaže da ko ima jaku vjeru nek se ne boji korone i neka ga pričesi istom kašikom kao one što su bili na ispracaj velikom crnogorskom pomiritelju

    • …DA VE ZAMOLM-nemote nam što zboriti kontra rahmeti “POMIRITELJA-AJATOLAHA AMFILOHIJA”…JERBO,O NJEMU JE-DANA 3O.LOSTOPADA.2O2O.godine U 15 ura I 51 mnuta MILO NAŠ U TELE -GRAFU SVE-NALJEŠE REKA-DANA 3O.LISTOPADA +++(POVIJESNOG MJESECA 1991-ĐE JE I KAD JE POČELA-“P R I M A OSUDNA OBRANA-SER BPSTVA I KOSOVA I METOHIJE-NA KONAVLE I DUBROVNIK I DALJE..SVEZANE ZA LIKVIDACIJU KOMANDANTA-(( “budućeg Posmrtno unapređenog U ADMIRALA-NA GROBLJU SVETI vASILIJE U DOBROTI..5.LISTOPADA.1991))-…KAP.bb KRSTA ĐUROVIĆA -U ĆILIPE…)+++…!!! ZATO JA MILU-SVE VERUJEM..!!!A VI I OSTALIZI SLIČNI AJATOLAHU…:Grujo Dan Culo(ROTO petokrakom) Vina + Pera gurdić-ZVANI ZNANI GUDIN+ Kaštio-Pari mani mani + Balšić merdović I OsTALA “BORBENA GRUPA”-SA KONAVALA I DUBROVNIKA ĐE SU BRANILI I ODBRANILI, I SER BPSTVO I KOSOVO, I “PRETKE “PESTKUPLJAVINU-SETE BANDIJERE”!!! KOJI SU BILI KADRI I NAREDNI…-I MATER ROĐENU- NA KRSNU SLAVU FRODATIATL-ZA INTERESE ROTO CUL-A…NIKO KA ONI..! ! ! ” MERDE DI MERDA TUTI CVANTI.”ko(ri)t(a)o ranci”…E BO?!?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]