Pojedini turistički vodiči na “mala vrata” uvode turiste u stari grad

0

Jovan Martinović

Jovan Martinović

Domaći vodiči u Kotoru znaju svoj posao i poštuju struku i zakon, ali im redovno posao kradu vodiči sa strane.

Vodiči iz Albanije, Bugarske, Ukrajine na “mala vrata” uvode turiste i krše zakon, kaže za Skala radio Jovan Martinović, predsjednik Uduženja vodiča Kotora i Tivta.

Još uvijek se u cjelosti ne poštuje pravilo da vodiči turističke grupe koje dolaze organizovano preko agencija u Kotor predaju našim vodičima.

Dešava se da grupe, koje dolaze autobusom, parkiraju se na autobuskoj stanici i odatle pješki do južnih vrata, gdje nema naplate turističke takse, ulaze u grad sa svojim vodičima koji im tumače kulturno-istorijske znamenitosti Kotora, objašnjava Martinović.

On je nekoliko puta intervenisao, ali i dalje postoji ta praksa.

Što se tiče agencija sa crnogorskog primorja i iz dubrovačke regije ispoštovana su pravila i sa njima je dobra saradnja, kazao je Martinović.

On će u ime Udruženja turističkih vodoča skrenuti takođe pažnju na organizovan ulazak u grad glavnim vratima u kojima je često čep i otežana komunikacija.

Vodiči treba da o vrijednom reljefu koji se nalazi u vratima grada objašnjavaju turistima ispred vrata ili ispod sat kule kako se ne bi stvarala gužva u samim vratima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].