Pokazno-taktička vježba za provjeru spremnosti jedinica Službi zaštite i spašavanja

1
Maksim Mandić

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Službe zaštite Kotora, Tivta i Budve u četvrtak 2. jula u 18 sati u kotorskoj Industrijskoj zoni, na ulazu u bivšu fabriku “Riviera“, održaće  taktičko-pokaznu vježbu.

Vježba će predstavljati saobraćajni incident dva putnička vozila i jedne cistijerne za prevoz naftinih derivata, objašnjava za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Cilj ove vježbe je provjera spremnosti jedinica pomenutih službi zaštite, kao i da se prezentuje Tetra sistem radio veza savremene komunikacije.

Ranije se komunikacija i poziv za pomoć prilikom intervencija između pripadnika službi zaštite obavljala mobilnim telefonima, sada je to brža i sigurna veza, nove tehnologije, podsjetio je Mandić.

Ovoj vježbi će pored vatrogasaca prisustvovati i predstavnici Domova zdravlja Kotora i Tivta sa svojim vozilima, zatim pripadnici Odjeljenja bezbijednosti Kotor, a Mandić poziva i građane da prisustvuju vježbi koja bi trebala da traje 20 minuta.

Za organizaciju ovakvih vježbi svake godine, upravo u vrijeme turističke sezone u kojoj je pojačan intenzitet saobraćaja, je postignut dogovor između tri službe, kako bi se skrenula pažnja vozačima na uslove na putu i moguće neželjene posljedice ovakvih intervencija, poručio je Mandić.

1 KOMENTAR

  1. dobro pazite danas, moja supruga tj žena danas mota volan po industrijskoj zoni ne bi li iz črtvrtog puta položila vozački
    OPASNOST JE VELIKA
    Da ne pređete u dejstvo od prave

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]