Pokrenuta inicijativa za formiranje Bio-distrikta od Bokokotorskog zaliva do Skadarskog jezera

0

 

Predsjednik kotorske opštine Željko Aprcoović sastao se sa Giovanniem Di Stasiem, bivšim predsjednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

Sastanku je prisustvovala i bivša predsjednica Opštine Kotor Marija Maja Ćatović.

Aprcović je izrazio zainteresovanost za Bio-distrikte, koji, kako je kazao predstavljaju inovativni pristup održivom, integrisanom i participativnom teritorijalnom razvoju.

Oni se, smatra kotorski predsjednik opštine, temelje na ekološkoj, socijalnoj i ekonomskoj dimenziji održivosti, a Kotor ima odlične uslove za razvoj kvalitetne, zdravstveno bezbjedne i sertifikovane organske hrane.

Di Stasi je pokrenuo inicijativu formiranja Bio-distrikta od Bokokotorskog zaliva do Skadarskog jezera.

On je istakao da formiranje Bio-distrikta na ovom geografskom području, u kome poljoprivrednici, građani, turistički subjekti, udruženja i vlasti zajedno učestvuju u održivom upravljanju lokalnim resursima, na organskim principima i praksi.

Bio-distrikt ima za cilj ispunjenje ekonomskog i sociokulturnog potencijala ove teritorije, zaključeno je na sastanku.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]