Pokušaj obijanja Crnogorske pravoslavne crkve u Kotoru

3
polomljena brava na crkvi

Da ništa nije sveto pokazao je vandalski čin za sada nepoznatog počinioca koji je tokom noći pokušao da obije prostorije Crnogorske pravoslavne crkve Seti Petar Cetinjski čudotvorac u starom kotorskom gradu.

Naime, protojerej stavrofor ove crkve Ivan Pajović je jutros, prikim dolaska u ovaj duhovni hram zatekao polomljenu bravu.

Na sreću, brava ima zaštitni mehanizam, tako da i pored značajnog oštećenja provalnik nije mogao da uđe u crkvu.

Protojerej stavrofor Pajović nam je kazao da je ovo neshvatlji čin ataka na jednu bogomolju i da ne može da razumije bezbožnike koji su spremni na ovakav vandalski čin.

On je kazao da im oprašta počinjene grijehe jer mu to vjera nalaže, ali je u isto vrijeme zamolio nadležne organe, kojima je slučaj prijavljen da otkriju počinioce kako se slično više nikada ne bi dogodilo.

Na licu mjesta izašla je kotorska policija i uradila uviđaj.

Istraga je u toku.

3 KOMENTARI

  1. A ja izviđaj-opominjući “modelara ovega Portala”-da mi pristavi i vrne jedno ime(slučajno ispušteno?)… Sekule-za kojega /ne/tvrdim da je i ON>>(a najvjerovatnije da jest:ko laže taj i krade,špijaje-švercuje….?!) TRGOVA-ka izvješteni švercer- sa Ratnom….Hvala modelaru-očekujući repliku onih koji u svojim “djelima”-imaju što niko nema-kad bježe ispred “organa nereda”-riču:”DRŠTE LOPOVE”?! Pa mu/im je “upad u tuđu njemu/njima”dragu crkvu”-trenig za nova pregnuća-“ljubavna djela” ka im precima LAKOMIM LISICAMA i ŠVERCERIMA žitom sa Turskim okupatorima?! Još u doba Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca(“Poučenja u stihovima” i “Poslanice”)!

  2. A ja izviđaj-koji mi zbori da je ovo đelo-ne prizivajući zlo- onoga Labuda-po đe kad i Dabanovića,koji na ovaj Portal-na jedan Badnji Dan-reka da je “nalganje Crnogorskog Badnjaka-ispred zatvora u starom GRADU>>(zaboravio siromah/na turskom fukatara/ da je badnjak nalagan ispred Crkve CPC Svetog Petra Cetinjskoga Čudotvorca)<>(ka mu preci žitom sa turskim okupatorima!)<< sa Ratnom mornaricom(brašnom,koromanima,fecom…?!) kasapina i grobara SFRJ/SRCG sa Dedinja-u jedan vakat-kad je komanda za logistiku ove "mornarice" bila u Meljine?!Neću da vjerujem da ima i trećijeh-jer ovu hrabrost što ispoljavaju ovi "eroji-pod tuđim imenima(svojim NIK/T/OVIMA)-nema niko mimo njih-"braća po jednoj babi darodavki-a više đedova skotova"-taman ka i oni te su đedovi P O T O M C I-LAKOME LISICE-kako ih nazva u svojim "Poučenjima u stihovima"Sveti Petar Cetinjski Čudotvorac!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]